350
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της ΝΔ. Η Πειραιώς θέλει να στείλει μήνυμα με το ευρωψηφοδέλτιο | SOOC

Με εκπλήξεις το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2019, 11:10
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της ΝΔ. Η Πειραιώς θέλει να στείλει μήνυμα με το ευρωψηφοδέλτιο
|SOOC

Με εκπλήξεις το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2019, 11:10

Το παζλ του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώνεται με φρέσκα πρόσωπα, συμβολισμούς και εκπλήξεις. Η Πειραιώς έχει διαμηνύσει ότι θα ανακοινώσει 15 ονόματα που θα πλαισιώσουν όσους ήδη έχουν επιβεβαιωθεί, δηλαδή τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη (ως επικεφαλής), τους νυν ευρωβουλευτές Μανώλη Κεφαλογιάννη, Γιώργο Κύρτσο, Ελίζα Βόζενμπεργκ και Θοδωρή Ζαγοράκη, καθώς και τις βουλευτίνες Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου.

Κατά το ρεπορτάζ, στο ευρωψηφοδέλτιό της ΝΔ θα συμπεριληφθούν πρόσωπα της νέας γενιάς που δεν έχουν θέσει ξανά υποψηφιότητα σε καμία εκλογική αναμέτρηση, ώστε να εικονογραφηθεί το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανανέωση του κόμματος.

Τη νέα γενιά θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος.

Εκπληξη θεωρείται ότι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ θα συμπεριληφθεί και η Καλυψώ Γούλα, μέχρι πρότινος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης και μία εκ των στενότερων συνεργατών του Γιάννη Μπουτάρη. Οπως αναφέρει το voria.gr, μετά την παραίτησή της από τον δήμο Θεσσαλονίκης και από υποψήφια δήμαρχος, φέρεται να δέχθηκε πρόταση από τη ΝΔ για κάθοδο στις ευρωεκλογές. H κυρία Γούλα είχε σταθεί και υπερασπιστεί στον κ. Μπουτάρη, κατά τη διάρκεια της επίθεσης που είχε δεχθεί από ακροδεξιούς τραμπούκους ο δήμαρχος στον Λευκό Πύργο πέρυσι τον Μάιο.

Στα πρόσωπα που θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι ο 33χρονος τετραπληγικός Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Ψυχίατρος στο Αττικό Νοσοκομείο, υπήρξε το 1998 ο πρώτος σημαιοφόρος μαθητής που παρέλασε με αμαξίδιο. Ο κ. Κυμπουρόπουλος είναι ένας πραγματικός μαχητής της ζωής, με σπουδαίες ακαδημαϊκές επιδόσεις, ισχυρό δημόσιο λόγο και έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που θα ανακοινωθούν σήμερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα είναι επίσης, ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς και ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Παύλος Ελευθεριάδης.

Λίστα ή σταυρός;

Βέβαια ακόμα και με την ανακοίνωση των ονομάτων εκκρεμεί ένα σοβαρό ζήτημα: αν οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο με σταυρό, όπως είχε γίνει το 2014, ή με λίστα. Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέκος Χαρίτσης έχει πει ότι το σύστημα θα παραμείνει ως έχει, αλλά πολλοί εκτιμούν ότι θα πρυτανεύσει είτε η πιο σίγουρη κομματική λογική της λίστας, είτε ένα υβριδικό μοντέλο με επικεφαλής ψηφοδελτίου και τους υπόλοιπους να εκλέγονται με σταυρό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...