552
Ο Μάθιου Μακόναχι σε σκηνή από τη νέα ταινία «Serenity» | Global Road Entertainment

Μάθιου ΜακΚόναχι: «Παραμένω επαναστάτης και λίγο τρελός»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2019, 13:34
Ο Μάθιου Μακόναχι σε σκηνή από τη νέα ταινία «Serenity»
|Global Road Entertainment

Μάθιου ΜακΚόναχι: «Παραμένω επαναστάτης και λίγο τρελός»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2019, 13:34

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι βουτά σε σκοτεινά και ύποπτα νερά στο νέο ψυχολογικό θρίλερ στο οποίο πρωταγωνιστεί. Το «Serenity» έχει τη σκηνοθετική και σεναριακή υπογραφή του Στίβεν Νάιτ και ο ήρωας που υποδύεται ο 49χρονος σταρ του Χόλιγουντ, είναι ένας απομονωμένος στο σκάφος του μποέμ γόης και ψαράς, που περνά τον χρόνο του με ελάχιστους φίλους και την περιστασιακή ερωμένη του (Νταϊάν Λέιν).

Ολα ανατρέπονται όταν επιστρέφει αιφνιδιαστικά στη ζωή του η πρώην σύζυγός του (Αν Χάθαγουεϊ), η οποία του ζητά να τη βοηθήσει να σκοτώσουν τον βίαιο και σαδιστή άνδρα της, προκειμένου να σωθεί και η ίδια και το ανήλικο παιδί της. Τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται και η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην αλήθεια και στο ψέμα, αρχίζει να θολώνει επικίνδυνα.

Ο ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica και μίλησε για την ταινία, τις απαιτήσεις του Χόλιγουντ, αλλά και για τον … «τρελό και επαναστατικό» εαυτό του.

Για τον ρόλο στο «Serenity»

«Με το που διάβασα το σενάριο του Στίβεν Νάιτ, που είναι επίσης και ο σκηνοθέτης της ταινίας, ενθουσιάστηκα με τον ρόλο του απόμακρου και απομονωμένου τύπου, που είναι διαρκώς με ένα τσιγάρο στο στόμα. Μου ήρθαν εικόνες του Στιβ ΜακΚουίν και του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, μου βγήκε αμέσως ο χαρακτήρας του συγκεκριμένου ρόλου».

Με την Αν Χάθαγουεϊ σε σκηνή από το θρίλερ «Serenity»
Για τα σκοτάδια του βυθού και της ψυχής

«Ο τίτλος της ταινίας, «Serenity» (Γαλήνη), παραπέμπει στην ήρεμη πλευρά της θάλασσας. Ομως μέχρι να έρθει η πολυπόθητη ηρεμία, πρέπει να περάσεις από άπειρες τρικυμίες. Ο Ντιουκ, ο ήρωας που υποδύομαι, παρουσιάζεται σαν ψαράς, αλλά στην πραγματικότητα είναι ντετέκτιβ, έχει διπλή ιδιότητα, κάτι σαν τον Μίκι Ρουρκ στην ταινία “Δαιμονισμένος Αγγελος”, ή τον Γουίλιαμ Χαρτ στην “Εξαψη”. Μου θύμισε επίσης πολλές κινηματογραφικές στιγμές του μετρ των ψυχολογικών θρίλερ, Νάιτ Σιάμαλαν. Υπάρχει αισθησιασμός, ερωτισμός και κίνδυνος. Και πολλές ανατροπές».

Για την αρρενωπότητα των ρόλων του

«Δυστυχώς δεν έχω συνεργαστεί πολλές φορές με γυναίκα σκηνοθέτη, αν και θα το ήθελα πολύ. Οι ρόλοι που υποδύομαι πάντως, αν και θεωρούνται πολύ αρρενωποί, κρύβουν πάντα μία θηλυκή πλευρά και κάτι το ευάλωτο, τουλάχιστον εγώ έτσι θέλω να τους βλέπω. Και να τους υποδύομαι με μία δόση χιούμορ και αυτοσαρκασμού».

Ως ρέμπελος σέρφερ στην ταινία «The Beach Bum» (Idonoclast)
Για τον έρωτα με τη θάλασσα

«Εκτός από το “Serenity”, μέσα στο 2019 θα βγει μία ακόμη ταινία, εντελώς διαφορετικού ύφους, μία κωμωδία με τίτλο “The Beach Bum”. Σε αυτήν, υποδύομαι έναν μονίμως μαστουρωμένο αντισυμβατικό τύπο, που ζει την πολύχρωμη ζωή του σύμφωνα με τους δικούς του κανόνες. Η ζωή για τον “Moondog” είναι μόνο θάλασσα και σερφ. Θα έλεγα ότι έχω πολλά κοινά σημεία μαζί του. Εχω σπίτι στο Μαλιμπού, ξυπνώ και βλέπω τον ωκεανό και κάνω σερφ σχεδόν κάθε μέρα. Φυσικά δεν είμαι χαμένο κορμί, λατρεύω την οικογένειά μου. Ομως μέσα μου υπάρχει ακόμη ένας αναρχικός επαναστάτης, ένας τυπάκος λίγο τρελός».

Για την οικογένειά του

«Το νόημα της ζωής για μένα, δεν είναι η καριέρα, αλλά η οικογένειά μου, την οποία βάζω πάνω απ’ όλα. Είναι η γυναίκα μου (φωτογραφία κάτω) και τα τρία παιδιά μας. Ο γιος μου για παράδειγμα, είναι ήδη δέκα ετών και τον θαυμάζω από τότε που ήταν τεσσάρων. Τραγουδά υπέροχα, κάθομαι και τον χαζεύω. Κι αυτό το συναίσθημα δεν συγκρίνεται με όλους τους ρόλους του κόσμου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...