300
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος | Menelaos Myrillas / SOOC

Μαθήματα αυτοάμυνας στα ΚΑΠΗ (αντί για πιλάτες και… ζούμπα) προτείνει ο Δ.Καμμένος

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2018, 12:58
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος
|Menelaos Myrillas / SOOC

Μαθήματα αυτοάμυνας στα ΚΑΠΗ (αντί για πιλάτες και… ζούμπα) προτείνει ο Δ.Καμμένος

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2018, 12:58

Μια μάλλον επικίνδυνη λύση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, κυρίως από τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, όταν αυτή τούς βρίσκει μέσα στα σπίτια τους πρότεινε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Καμμένος. Καλεί τους ηλικιωμένους να πάρουν μαθήματα αυτοάμυνας, άρα να αντισταθούν στους αποφασισμένους ληστές με εξαιρετικά αμφίβολα αποτελέσματα (αυτό το τελευταίο δεν το λέει ο κ. Καμμένος)…

Αντί για μαθήματα πιλάτες ή ζούμπα (που είναι κάτι μεταξύ χορού και τρόπου εκγύμνασης), στα ΚΑΠΗ θα μπορούσαν να γίνονται μαθήματα αυτοάμυνας, πέταξε την ιδέα από ραδιοφώνου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη στον RealFM ο αντιπρόεδρος της Βουλής επισήμανε καταρχάς ότι «άλλο η άμυνα και άλλο η αυτοδικία. Αμυνα είναι όταν μπαίνει κάποιος στο σπίτι σου, στο αυτοκίνητό σου, σε βουτάει στο δρόμο, δεν μπορείς να ξεφύγεις από τα χέρια του ή από απειλή όπλου και πρέπει να αμυνθείς για τη ζωή σου. Αυτό είναι άμυνα. Αυτοδικία σημαίνει παίρνω το όπλο και λύνω εγώ τη διαφορά μου με αυτόν που μου επιτίθεται, ενώ πρέπει να το λύσει ένα δικαστήριο ή ένας αστυνομικός», είπε o βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε σχόλια του με αφορμή τα τελευταία σοβαρά κρούσματα εγκληματικότητας.

Συνέχισε λέγοντας ότι το κράτος πρέπει να δώσει λύσεις.

«Το κράτος δεν μαθαίνει αυτοάμυνα στους εφοριακούς που κάνουν ντου και ορθώς στα μαγαζιά; Γιατί το κάνει το κράτος στους εφοριακούς; Γίνονται μαθήματα αυτοάμυνας επίσημα», είπε.

Κατέθεσε τότε την πρότασή του λέγοντας καλό είναι που «ο δήμος και η κοινότητα κάνουν πιλάτες και ζούμπα, αλλά επειδή έχει αλλάξει το έγκλημα, δεν είναι κακό να μάθουν αυτοάμυνα τα ΚΑΠΗ, οι παππούδες ή οι γιαγιάδες ή οι οικογένειες στα σπίτια τους πως πρέπει να συμπεριφερθούν όταν δεχθούν μια απειλή ή ακούσουν κάτι μέσα στο σπίτι».

Κατέληξε λέγοντας ότι «όπως αμύνεσαι για την πατρίδα σου, έτσι πρέπει να αμύνεσαι και για το σπίτι σου. Δεν μπορεί η αστυνομία να είναι παντού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...