169
|

Μας «θυμήθηκαν» οι Αλκυονίδες με σεισμό τα ξημερώματα

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2020, 08:00

Μας «θυμήθηκαν» οι Αλκυονίδες με σεισμό τα ξημερώματα

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2020, 08:00

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στον Κορινθιακό Κόλπο τα ξημερώματα της Παρασκευής και έγινε αισθητή και στην Αττική, όπως βέβαια και στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 6 π.μ. και το επίκεντρο εντοπίστηκε 27 χλμ. νοτιοδυτικά της Θήβας, στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Πόρτο Γερμενού και Ψάθας, κοντά στις Αλκυονίδες νήσους. Το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 11,7 χιλιόμετρα.

Ως γνωστόν, οι Αλκυονίδες είχαν «δώσει» τους μεγάλους σεισμούς που συγκλόνισαν Κόρινθο και Αττική το 1981 –ήταν νύχτα της 24ης Φεβρουαρίου ’81 όταν ο πρώτος σεισμός των 6,7 Ρίχτερ σκόρπισε την καταστροφή (ακολούθησαν άλλοι δύο ισχυροί μετασεισμοί).

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA» ο καθηγητής γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας παρατήρησε ότι η δόνηση σημειώθηκε σε περιοχή που δίνει συνεχώς σεισμούς. Οπως υποστήριξε ο καθηγητής, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός γιατί ήταν σε χαμηλό εστιακό βάθος, καθώς επίσης στην περιοχή υπάρχει «κατευθυντικότητα» προς την Αττική.

«Δεν μπορεί να πει κάποιος αν θα γίνει μεγαλύτερος σεισμός. Το φαινόμενο παρακολουθείται», σημείωσε ο κ. Λέκκας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...