179
Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης στο πλαίσιο της ενημέρωσης των 6 μ.μ. | ΕΡΤ

Μαγιορκίνης: Ποια ηλικιακή ομάδα θα πρέπει να προσέχει περισσότερο

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 18:16
Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης στο πλαίσιο της ενημέρωσης των 6 μ.μ.
|ΕΡΤ

Μαγιορκίνης: Ποια ηλικιακή ομάδα θα πρέπει να προσέχει περισσότερο

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 18:16

Η επιδημία στη χώρα μας παρουσίασε επέκταση με μία ώση που διπλασίασε τον αριθμό των νέων κρουσμάτων ανά ημέρα την τελευταία εβδομάδα, ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης στο πλαίσιο της ενημέρωσης των 6 μ.μ.

Ο αριθμός των ασθενών που χρειάζoνται μηχανική υποστήριξη προσεγγίζει τους 90. «Είδαμε σαφή επιδημιολογική επιβάρυνση προς τα βόρεια της χώρας, με την Κοζάνη και την Καστοριά να μπαίνουν στο κόκκινο. Παρόμοιες εικόνες βλέπουμε σε Ιωάννινα, Λάρισα και Σέρρες», είπε ο κ. Μαγιορκίνης και παρακάλεσε τους κατοίκους να προσέχουν και να τηρούν ακόμη περισσότερο τα μέτρα.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι αν και φαίνεται πως το ποσοστό της Αθήνας υποχώρησε στο σύνολο της χώρας στο ένα τρίτο των περιπτώσεων, σημαίνει ότι αυξήθηκε σε άλλες περιοχές, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Επιπλέον, τόνισε ότι «η ηλικιακή ομάδα από 19 έως 40 ετών μολύνεται έως και δύο φορές πιο εύκολα από άλλες ηλικιακές ομάδες. Γι’ αυτό θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτική με τα μέτρα, ώστε να προστατεύει τα πιο ευπαθή τμήματα του πληθυσμού», είπε ο καθηγητής.

Οι υπόλοιπες ηλιακές ομάδες παραμένουν σε χαμηλά επιδημικά επίπεδα, σε αυτή τη φάση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...