600
Ανδρέας Λοβέρδος και Φώφη Γεννηματά στη Βουλή την περασμένη άνοιξη. | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Λοβέρδος σε Γεννηματά: Θα διεκδικήσω την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2020, 17:45
Ανδρέας Λοβέρδος και Φώφη Γεννηματά στη Βουλή την περασμένη άνοιξη.
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Λοβέρδος σε Γεννηματά: Θα διεκδικήσω την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2020, 17:45

Στο Κίνημα Αλλαγής αποκηρύσσουν την προεδρολογία, μολονότι την άνοιξε η ίδια η Φώφη Γεννηματά τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν είπε ότι δεν της αρκεί το 8% και είπε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια για την αρχηγία του κόμματος το 2021 (εδώ). Και παρότι επισήμως θεωρούν ότι η όποια κουβέντα λειτουργεί υπονομευτικά προς τη δυναμική του ΚΙΝΑΛ, τώρα που η ΝΔ φθείρεται από την πανδημία και ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να κερδίσει δημοσκοπικά κάτι, η προεδρολογία αναπόφευκτα επανέρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μια δημοσκόπηση της Opinion Poll έδειξε προ ημερών ως πιο δημοφιλή για αρχηγό τον νεαρό ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη –που ήταν δεύτερος στην κούρσα για τον φορέα της Κεντροαριστεράς τέτοια εποχή το 2017–, αλλά δεύτερο τον 64ετή Ανδρέα Λοβέρδο. Και μολονότι κατηγορήθηκε –και αυτή η δημοσκόπηση– ως υπονομευτική από τη Χαριλάου Τρικούπη, επανέφερε τη συζήτηση για το ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την ηγεμονία της κυρίας Γεννηματά και να αλλάξει τις ισορροπίες στον χώρο.

Σύμφωνα δε με το «Βήμα της Κυριακής» και το ρεπορτάζ του Δημήτρη Χόνδρου, ο κ. Λοβέρδος έχει ήδη ενημερώσει ότι προτίθεται να διεκδικήσει την αρχηγία όταν και όποτε γίνει το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα αναφέρεται ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής το είπε τόσο στον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, όσο και στην ίδια την κυρία Γεννήματα, αλλά και τον κ. Ανδρουλάκη και τον Παύλο Γερουλάνο.

Γράφει συγκεκριμένα το ρεπορτάζ:

Πριν από περίπου είκοσι ημέρες, η Φώφη Γεννηματά είδε στην οθόνη του κινητού της να σχηματίζεται ο αριθμός του τηλεφώνου του Ανδρέα Λοβέρδου. Η σχέση της προέδρου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής δεν διανύει την καλύτερή της φάση. Δεν ήταν λίγοι όσοι είχαν ακούσει τον έντονο διάλογο που είχαν οι δυο τους στο γραφείο της κυρίας Γεννηματά στη Βουλή, όταν μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Αννας Διαμαντοπούλου για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΑΣΑ ο κ. Λοβέρδος τουίταρε: «Τελικά συγκυβερνάμε με τον Μητσοτάκη αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξέραμε».

«Πρόεδρε, θέλω να σου ανακοινώσω ότι θα είμαι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές» είπε στη Φώφη Γεννηματά που δεν έκρυψε την ενόχλησή της. «Ανδρέα, αυτό που σε ενδιαφέρει, σε αυτή τη φάση, είναι ποιος θα είναι πρόεδρος σε έναν χρόνο;» φέρεται να του είπε. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας δεν υπήρξε ιδιαίτερη ένταση. Αλλωστε, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής δεν ήταν ανυποψίαστη. Γνώριζε ότι ο κ. Λοβέρδος είχε ήδη πραγματοποιήσει έναν κύκλο τηλεφωνικών επικοινωνιών με όλους τους βουλευτές, τον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, αλλά επίσης τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Παύλο Γερουλάνο, τους οποίους ενημέρωσε για την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Οι επαφές με…
αύρα προέδρου

Σε αυτές τις τηλεφωνικές επικοινωνίες ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι οι συνθήκες που επικρατούν δεν του επιτρέπουν την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Από τη στιγμή όμως που, τόνισε, αποφάσισε να κινηθεί και να πραγματοποιήσει έναν κύκλο επαφών σε όλη την Ελλάδα, δεν ήθελε να το κάνει πίσω από τις πλάτες των βουλευτών, ούτε εν αγνοία του κόμματος και της προέδρου του. Πράγματι, οι βουλευτές ενημερώνονται για τις κινήσεις που κάνει ο κ. Λοβέρδος στις εκλογικές τους περιφέρειες. Δεν αντιδρούν, γιατί γνωρίζουν. Στις συνομιλίες που έχει με στελέχη από όλη τη χώρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι «το κόμμα δεν μπορεί να κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας όταν μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις» και ότι ο ίδιος μπορεί «να ξανακάνει το κόμμα μεγάλο» και να εμποδίσει την κατάληψη του κεντρώου χώρου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οπως εξήγησε και στους βουλευτές, από τη στιγμή που αποφάσισε να είναι υποψήφιος έπρεπε να κινηθεί άμεσα. «Η Φώφη είναι πρόεδρος και ο Νίκος έχει μηχανισμό» είναι η φράση που του αποδίδεται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News