234
Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο πού βρίσκεται ο κάτοχός του |

Λονδίνο: Βραχιολάκια για τους μαχαιροβγάλτες που αποφυλακίζονται

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2019, 15:37
Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο πού βρίσκεται ο κάτοχός του
|

Λονδίνο: Βραχιολάκια για τους μαχαιροβγάλτες που αποφυλακίζονται

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2019, 15:37

Ηλεκτρονικά βραχιολάκια στον αστράγαλο θα φορούν οι φυλακισμένοι για επιθέσεις με μαχαίρι στο Λονδίνο κατά την αποφυλάκισή τους.

Οι επιθέσεις με μαχαίρι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια στη βρετανική πρωτεύουσα και ανησυχούν ιδιαίτερα τις Αρχές.

Μόνο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ένας 30χρονος πέθανε από επίθεση με μαχαίρι, ένας 23χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και ένας 16χρονος ελαφρά, σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης.

Το πιλοτικό μέτρο ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν κι έχει στόχο την πρόληψη νέων εγκλημάτων από άτομα, για τα οποία θεωρείται πιθανό να επαναλάβουν την εγκληματική τους δράση όταν αποφυλακιστούν.

Για αρχή, τα βραχιολάκια θα φορέσουν 100 αποφυλακισθέντες, που ζουν στις τέσσερις συνοικίες του Λονδίνου με τη μεγαλύτερη συχνότητα επιθέσεων με μαχαίρι: Λιούισαμ, Λάμπεθ, Κρόιντον και Σάουθγουαρκ.

Τα βραχιολάκια, «κλειδώνουν» στον αστράγαλο και διαθέτουν GPS. Ετσι, ανά πάσα στιγμή, οι Αρχές μπορούν να διαπιστώσουν την ακριβή θέση του κατόχου τους και να την συγκρίνουν με το σημείο όπου σημειώνεται η επίθεση, όπως λέει η Guardian.

Ο δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά: «Οι αιτίες των βίαιων εγκλημάτων είναι πολύπλοκες και περιλαμβάνουν βαθιά και μακροχρόνια ζητήματα, όπως η φτώχεια, η ανισότητα, η κοινωνική αποξένωση και η έλλειψη ευκαιριών για τους νέους. Ολα αυτά, δεν μπορεί να τα λύσει από μόνη της η αστυνόμευση, ενώ οι τεράστιες περικοπές στην αστυνομία και τις δυνάμεις πρόληψης έχουν χειροτερέψει δραματικά την κατάσταση».

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν (Twitter)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...