311
|

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Οχι, δεν είμαστε κοντά σε lockdown στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2020, 10:59

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Οχι, δεν είμαστε κοντά σε lockdown στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2020, 10:59

Σε αντίθεση με τους φόβους που εκφράζονται τα τελευταία 24ωρα ότι η Αθήνα θα ακολουθήσει τον μονόδρομο του lockdown στον oποίο μπήκαν εσχάτως Θεσσαλονίκη και Σέρρες, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε τη Τετάρτη ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι και τόσο κοντά.

«Θα δώσουμε τη μάχη και θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε  σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης στο Open, χωρίς να αποκλείσει –αν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο– να απαγορευθεί η μετακίνηση από νομό σε νομό και δη τον Νομό Αττικής, ώστε να προφυλαχθούν οι όμορες περιφέρειες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του Open, ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε κρίσιμη την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, όχι μόνο για τα αυξημένα κρούσματα, αλλά και για τις αντοχές του Συστήματος Υγείας. Ειδικά για την Αττική σχολίασε ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, η οποία όμως, όπως επεσήμανε, «δεν είναι εκθετική, όπως ήταν στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες».

Θα περιμένουμε να δούμε αν θα αποδώσουν τα νέα μέτρα και μέσα στον Νοέμβριο για να αναχαιτίσουμε τη διασπορά και να φέρουμε προς τα κάτω την επιδημιολογική καμπύλη, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι σε ό,τι αφορά τα ημερήσια κρούσματα και τις διασωληνώσεις, ανέφερε μεταξύ άλλων, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει ζήτημα άμεσου lockdown στην Αττική.

«Τα μέτρα που έχουμε πάρει και από την προηγούμενη εβδομάδα, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, και τα μέτρα του τοπικού lockdown, στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες, παίρνονται ακριβώς για να μπορέσουμε τον Νοέμβριο να τιθασεύσουμε αυτό το δεύτερο μεγάλο κύμα του κορονοϊού, ώστε να είναι πιο αισιόδοξος ο Δεκέμβριος, δεδομένου ότι θέλουμε να κινηθεί και η αγορά, προκειμένου να μην έχουμε μια καθίζηση οικονομική για πολλούς συμπολίτες μας», παρατήρησε, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακινήσεων από τη μία περιφέρεια στην άλλη.

«Εάν χρειαστεί, ένα από τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε, αν μας το εισηγηθούν οι ειδικοί», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...