375
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά και οι πινακίδες τού δείχνουν την έξοδο | REUTERS/Carlos Barria

Παραλήρημα Τραμπ ότι «του κλέβουν τη νίκη» – Μέχρι που τον έκοψαν τα κανάλια

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2020, 07:19
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά και οι πινακίδες τού δείχνουν την έξοδο
|REUTERS/Carlos Barria

Παραλήρημα Τραμπ ότι «του κλέβουν τη νίκη» – Μέχρι που τον έκοψαν τα κανάλια

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2020, 07:19

Την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν απέχει ελάχιστα από το να συμπληρώσει τους 270 εκλέκτορες που θα τον χρίσουν πρόεδρο, ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει με τις συνωμοσιολογικές θεωρίες ότι του κλέβουν τη νίκη.

Το βράδυ της Πέμπτης από τον Λευκό Οίκο, σε μια μακρά και παραληρηματική δήλωση, ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ξανά ότι οι αντίπαλοί του προσπαθούν να του «κλέψουν» την εκλογική νίκη του, χωρίς να παρουσιάσει κάποια απόδειξη γι’ αυτό.

«Αν μετρηθούν οι νόμιμες ψήφοι, κερδίζω με ευκολία», υποστήριξε ο Τραμπ και πρόσθεσε ότι η συνέχιση της καταμέτρησης δείχνει ότι διαπράττεται «νοθεία».

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να φιμώσει τους ψηφοφόρους μας και να κατασκευάσει αποτελέσματα» είπε και έκανε λόγο περί «εξαφάνισης ως εκ θαύματος και μυστικά» των ψήφων των υποστηρικτών του.

«Προσπαθούν να νοθεύσουν τις εκλογές και δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό να γίνει», επανέλαβε. Κατηγόρησε ορισμένες πόλεις για «διαφθορά» και κατήγγειλε ότι εργαζόμενοι και εκλογικοί αντιπρόσωποι σε αυτές διαπράττουν εσκεμμένα νοθεία και καταμετρούν ψήφους που κατατέθηκαν «παράνομα». Υποστήριξε ακόμη πως τα «μεγάλα μέσα ενημέρωσης», «το χρήμα» και «οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας» είναι όλοι εναντίον του και υπέρ των Δημοκρατικών, αλλά παρά τις «επεμβάσεις» τους, το «μπλε κύμα» (δηλαδή υπέρ των Δημοκρατικών) που προέβλεπαν οι «ψευδείς δημοσκοπήσεις» δεν ήρθε.

«Θα έχουμε πολλές δίκες», προειδοποίησε, θα ακολουθηθεί ο δρόμος «των νομικών διαδικασιών. Σε τελευταία ανάλυση, έχω την αίσθηση πως θα αποφασίσουν οι δικαστές» ποιος είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών.

Και ενώ ο πρόεδρος συνέχιζε και συνέχιζε να μιλά, ορισμένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ αποφάσισαν να διακόψουν την απευθείας μετάδοση των δηλώσεων, κρίνοντας ότι παραπληροφορούσε.

«Λοιπόν, βρισκόμαστε στην ασυνήθιστη θέση να χρειάζεται όχι μόνο να διακόψουμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά να διορθώσουμε αυτά που είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ», είπε ο παρουσιαστής του MSNBC, Μπράιαν Ουίλιαμς.

Το NBC News και το ABC News επίσης διέκοψαν την απευθείας μετάδοση.

Από την άλλη, το CNN αποφάσισε να μη διακόψει την απευθείας μετάδοση του διαγγέλματος, ούτε να κόψει τον ήχο του μικροφώνου του Τραμπ. Αλλά τις δηλώσεις τού αρχηγού του κράτους αντέκρουσε αμέσως μετά ο παρουσιαστής του δικτύου Τζέικ Τάπερ: «Πόσο λυπηρή νύχτα για την Αμερική, όταν βλέπει τον πρόεδρό της να κατηγορεί ψευδώς ανθρώπους ότι προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές, να επιτίθεται στη δημοκρατία μας με ψέματα».

Για την ιστορία, ο Τραμπ εγκατέλειψε το βήμα χωρίς να δεχθεί καμία ερώτηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News