253
Εμβολιασμοί στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας (φωτογραφία αρχείου) | Jacob King /Pool via REUTERS

Ξεπέρασε το όριο των 60 εκατ. εμβολιασμών η Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2021, 17:29
Εμβολιασμοί στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας (φωτογραφία αρχείου)
|Jacob King /Pool via REUTERS

Ξεπέρασε το όριο των 60 εκατ. εμβολιασμών η Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2021, 17:29

Περισσότερες από 60 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για τον κορονοϊό έχουν χορηγηθεί στη Βρετανία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Μάλιστα, όπως γράφει το BBC, η χώρα ξεπέρασε τις 762.361 δόσεις την ημέρα, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί πλήρως 22 εκατομμύρια Βρετανοί, από το σύνολο των 66 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας.

Την ίδια στιγμή, η Τζένι Χάρις, επικεφαλής των Υπηρεσιών Υγείας της χώρας, προέτρεψε τους πολίτες να κάνουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους για τον κορονοϊό.

Η ίδια τόνισε ότι κάνοντας και τη δεύτερη δόση, όπως έχει φανεί από τα δεδομένα του εμβολιαστικού προγράμματος  στη χώρα, οι πολίτες προστατεύονται και από μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Η ίδια μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του BBC, προέτρεψε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η απειλή από το μεταλλαγμένο στέλεχος της Ινδίας είναι μεγάλη, αφού πλέον σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας είναι το στέλεχος του κορονοϊού που επικρατεί.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα, το Σάββατο 556.951 άτομα στη Βρετανία έκαναν τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους, κάτι που σημαίνει ότι το 43% του ενήλικου πληθυσμού στη χώρα είναι πλήρως εμβολιασμένο για τον κορονοϊό.

Το ρεκόρ χορήγησης ημερήσιων δόσεων στη χώρα είναι 844.285 και είχε γίνει στις 20 Μαρτίου.

Στην Ελλάδα, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν πραγματοποιηθεί 4.913.334 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 3.200.890 αφορούν την πρώτη δόση και οι 1.791.271 τους πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ενώ πλέον γίνονται περισσότερα από 100.000 εμβόλια την ημέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...