317
Τα ειδικά διαχωριστικά Butterfly στο σινεμά Visionario του Ούντινε | Visionario / Alessandro Paderni

Ξαναπάνε σινεμά με «έξυπνα» διαχωριστικά ανάμεσα στα καθίσματα

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2020, 19:48
Τα ειδικά διαχωριστικά Butterfly στο σινεμά Visionario του Ούντινε
|Visionario / Alessandro Paderni

Ξαναπάνε σινεμά με «έξυπνα» διαχωριστικά ανάμεσα στα καθίσματα

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2020, 19:48

Μια «Πεταλούδα» θα φροντίζει εφεξής τους κινηματογραφόφιλους της πόλης του Ούντινε, στην βόρεια Ιταλία.

Είδαν και απόειδαν οι υπεύθυνοι των cineplex Visionario στο κέντρο της ιταλικής πόλης και βλέποντας πως αν δεν λάβουν σύντομα κάποια έστω υποτυπώδη μέτρα προφύλαξης λόγω κορονοϊού θα χρεοκοπήσουν, αποφάσισαν να καλέσουν τις… ενισχύσεις.

Επικοινώνησαν με τον αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Φάμπιο Σονέγκο, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της εταιρείας Lino Sonego, και του ανέθεσαν να εμπνευστεί και να κατασκευάσει μια σειρά από διαχωριστικά ανάμεσα στα καθίσματα των αιθουσών.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των διεργασιών;

Το ειδικό διαχωριστικό Butterfly, δηλαδή «Πεταλούδα», επειδή το σχήμα του μοιάζει με τα φτερά του εντόμου.

Οπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, «ο κινηματογράφος Visionario είναι ο πρώτος κινηματογράφος στον κόσμο εξοπλισμένος με μια κομψή και ολοκαίνουργια πολυθρόνα ασφαλείας που ονομάζεται Butterfly».

Τοποθετημένο ανάμεσα στα καθίσματα και κατασκευασμένο από αντιβακτηριακό οικολογικό δέρμα, το Butterfly είναι προορισμένο, όπως λέει και ο ίδιος ο Σονέγκο, να κάνει την κινηματογραφική μας εμπειρία κατά τι πιο ανέμελη, ενώ προσφέρει στους θεατές ταυτόχρονα προστασία αλλά και τέλεια, 100% ορατότητα στην οθόνη.

«Αυτό σημαίνει ότι το σινεμά Visionario είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του με απόλυτη ασφάλεια και μέγιστη άνεση», δηλώνουν οι υπεύθυνοι του κινηματογράφου.

«Είμαστε ο πρώτος κινηματογράφος που υιοθετεί αυτό το σύστημα, το οποίο επίσης μπορεί και δημιουργεί και μικρές ασφαλείς περιοχές /εσοχές (μονό, διπλό ή τριπλό κάθισμα). Μόνη μας παραχώρηση, το γεγονός πως αναγκαστήκαμε, λόγω χώρου, να μειώσουμε τις θέσεις στην αίθουσα από 173 σε 105 άτομα», προσθέτουν.

 

«Γίνεται πολλή συζήτηση για αυτήν την περιβόητη κοινωνική αποστασιοποίηση», προσθέτει ο Σονέγκο, καταλήγοντας με νόημα ότι «η Πεταλούδα είναι η άμεση έκφραση αυτού: ένα κάθισμα ασφαλείας που είναι επίσης ένα λειτουργικό και ταυτόχρονα προστατευτικό διαχωριστικό. Οι θεατές δεν θα αισθάνονται κλειστοφοβικά, επειδή η ελάχιστη απόσταση μεταξύ του ενός διαχωριστικού από το άλλο είναι τουλάχιστον 1,10 μέτρα ενώ και η ορατότητα δεν θα παρεμποδιστεί στο ελάχιστο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...