300
Η επιστήμονας σε παλιά φωτογραφία της | Facebook

Κρήτη: Βρήκαν οι Αρχές το «μοιραίο λάθος» του δολοφόνου της Σουζάν Ιτον;

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2019, 14:20
Η επιστήμονας σε παλιά φωτογραφία της
|Facebook

Κρήτη: Βρήκαν οι Αρχές το «μοιραίο λάθος» του δολοφόνου της Σουζάν Ιτον;

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2019, 14:20

Ενα σημαντικό εύρημα φαίνεται να εντόπισαν οι αστυνομικοί στην Κρήτη, στον τόπο όπου βρέθηκε το πτώμα της αμερικανίδας βιολόγου Σουζάν Ιτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, το αντικείμενο φαίνεται να ανήκει στον δολοφόνο και ίσως οδηγήσει τις Αρχές στον εντοπισμό του. Ενδέχεται να είναι το μοιραίο λάθος του.

Το εύρημα έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και πιστεύεται ότι θα ρίξει «φως» στις έρευνες που διεξάγονται. Η ύπαρξη του πάντως φέρεται να συνδέεται άμεσα με την σορό της Ιτον.

Επίσης, το εγκληματολογικό εργαστήριο εξετάζει και το DNA που βρέθηκε στα νύχια της Ιτον, η οποία πιστεύεται ότι αντιστάθηκε σθεναρά στον δράστη και πάλεψε για την ζωή της.

Το άνοιγμα του τούνελ, όπου βρέθηκε το πτώμα της Σουζάν Ιτον – Cretalive

Ηδη έχουν γίνει περισσότερες από 10 προσαγωγές ατόμων, ενώ οι διωκτικές Aρχές «σαρώνουν» την ευρύτερη περιοχή -αγροικίες, παλιές αποθήκες, μάντρες, σπίτια- αναζητώντας πειστήρια, ελέγχουν τα αυτοκίνητα των προσαχθέντων, εξετάζουν αν φέρουν ίχνη τραύματος, γρατζουνιές ή μώλωπες, τσεκάρουν τα κινητά τους, ώστε να έχουν μια εικόνα για το γεωγραφικό στίγμα τους την ημέρα της εξαφάνισης και φυσικά ερωτώνται για τις κινήσεις τους την ημέρα της εξαφάνισης της Σουζάν Ιτον.

Στο μικροσκόπιο των αρχών, μεταξύ των προσαχθέντων μπαίνουν και κτηνοτρόφοι. Μεταξύ αυτών έχει εξεταστεί κι ένας βοσκός, που έβοσκε τα πρόβατά του κοντά στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, όπου η επιστήμονας παρακολουθούσε ένα συνέδριο, αλλά και όλοι όσοι έκαναν αγροτικές εργασίες στην ευρύτερη περιοχή.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται και τα δεδομένα για τις επικοινωνίες και τα σήματα που ανίχνευσαν οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή, καθώς μπορεί να δώσουν πολύτιμες απαντήσεις.

Η σπηλιά στην περιοχή Πύργος Ψηλονέρου του δήμου Πλατανιά, όπου βρέθηκε η σορός της Ιτον – ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Ξυγκάκης

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...