419
Η Σουζάν Ιτον στη φωτογραφία του προφίλ της | Facebook

Κρήτη: Σαρώνει η αστυνομία την περιοχή δολοφονίας της αμερικανίδας βιολόγου

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2019, 12:40
Η Σουζάν Ιτον στη φωτογραφία του προφίλ της
|Facebook

Κρήτη: Σαρώνει η αστυνομία την περιοχή δολοφονίας της αμερικανίδας βιολόγου

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2019, 12:40

Μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση της δολοφονίας στης 60χρονης αμερικανίδας βιολόγου στα Χανιά, το πτώμα της οποίας βρέθηκε σε ένα τούνελ, που χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών που έδειξε ότι η άτυχη γυναίκα πέθανε από ασφυξία, οι Αρχές έχουν εντείνει τις έρευνες τους προκειμένου να φτάσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στη σύλληψη του δράστη που διέπραξε τη δολοφονία.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ήδη έχουν γίνει περισσότερες από 10 προσαγωγές ατόμων, ενώ οι διωκτικές Aρχές «σαρώνουν» την ευρύτερη περιοχή -αγροικίες, παλιές αποθήκες, μάντρες, σπίτια- αναζητώντας πειστήρια, ελέγχουν τα αυτοκίνητα των προσαχθέντων, εξετάζουν αν φέρουν ίχνη τραύματος, γρατζουνιές ή μώλωπες, τσεκάρουν τα κινητά τους, ώστε να έχουν μια εικόνα για το γεωγραφικό στίγμα τους την ημέρα της εξαφάνισης και φυσικά ερωτώνται για τις κινήσεις τους την ημέρα της εξαφάνισης της Σουζάν Ιτον.

Στο μικροσκόπιο των αρχών, μεταξύ των προσαχθέντων μπαίνουν και κτηνοτρόφοι. Μεταξύ αυτών έχει εξεταστεί κι ένας βοσκός, που έβοσκε τα πρόβατά του κοντά στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, όπου η επιστήμονας παρακολουθούσε ένα συνέδριο, αλλά και όλοι όσοι έκαναν αγροτικές εργασίες στην ευρύτερη περιοχή.

Η σπηλιά στην περιοχή Πύργος Ψηλονέρου του δήμου Πλατανιά, όπου βρέθηκε η σορός της Σούζαν Ιτον – ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Ξυγκάκης

Παράλληλα, ελέγχονται και όλα τα τηλεφωνήματα που έγιναν από την περιοχή της Ορθόδοξης Ακαδημίας και σε ακτίνα 10 χλμ. από όπου ενδεχομένως προκύψουν στοιχεία.

Οι Αρχές σαρώνουν για στοιχεία τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες καλύπτουν τις περιοχές όπου βρέθηκε η 60χρονη, από το Κολυμπάρι Χανίων έως το Ξαμουδοχώρι. Είναι μία ζώνη-κλειδί και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την «πιάνουν» δύο κεραίες. Ηδη έχει ζητηθεί από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να στείλουν επίσημες απαντήσεις για όσα σήματα τηλεφώνων εντοπίζονται στην περιοχή, τη συγκεκριμένη ημέρα (ημέρα εξαφάνισης) και συγκεκριμένες ώρες. Η ανάλυση των απαντήσεων θα είναι εκείνη που θα υποδείξει στους αρμόδιους αστυνομικούς τις επόμενες κινήσεις τους.

Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες στο συγκεκριμένο ζήτημα είχε αναφερθεί και η Daily Mail, η οποία μιλούσε για το μοιραίο λάθος του δράστη, που δεν είναι άλλο από το ότι είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο. Σύμφωνα με τον τίτλο δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας «ίσως η αστυνομία να έχει ανιχνεύσει το σήμα του κινητού του δολοφόνου της αμερικανίδας βιολόγου».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το cretalive.gr, ερευνάται η περιοχή  μεταξύ των Αφράτων και της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης. Πρόκειται για μία απόσταση περίπου 4,5 χιλιομέτρων, μία διαδρομή που περνά μέσα από αμπέλια και ελαιόδεντρα, χαρουπιές και συχνά κοπάδια κατσικιών που βόσκουν στις πλαγιές του δρόμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...