438
Κουτσούμπας και Τσίπρας σε παλαιότερη συνάντησή τους, όταν ο δεύτερος ήταν ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου στην «πιο μνημονιακή κυβέρνηση που πέρασε» | INTIMENEWS

Κουτσούμπας προς Τσίπρα: «Μούφα» και «καρικατούρα» η προοδευτική κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2023, 10:23
Κουτσούμπας και Τσίπρας σε παλαιότερη συνάντησή τους, όταν ο δεύτερος ήταν ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου στην «πιο μνημονιακή κυβέρνηση που πέρασε»
|INTIMENEWS

Κουτσούμπας προς Τσίπρα: «Μούφα» και «καρικατούρα» η προοδευτική κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2023, 10:23

Οσοι πίστευαν ότι το ΚΚΕ θα μπορούσε να συνδράμει, έστω και με ψήφο ανοχής, σε μια κυβέρνηση την οποία ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να βαφτίσει ως «προοδευτική» –για «τερατογένεση» κάνει λόγο από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν αναφέρεται στα σενάρια μιας διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25– διαψεύστηκαν το πρωί της Δευτέρας, όταν κυκλοφόρησαν «Τα Νέα»: σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε χαρακτηριστικά λόγο για «“προοδευτική” κυβέρνηση μούφα» και «καρικατούρα» και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να συμπράξει σε κάτι τέτοιο.

«Δεν θα μας συγχωρούσε ποτέ η εργατική τάξη, ο ελληνικός λαός μια επιλογή συμμετοχής ή ανοχής σε μια τέτοια “προοδευτική” κυβέρνηση μούφα. Στην πολιτική και γενικά στη ζωή δεν ισχύει “είμαι ό,τι δηλώνω”», είπε συγκεκριμένα ο κ. Κουτσούμπας συνομιλώντας με τον Δημήτρη Ν. Μανιάτη, για να συμπληρώσει:

«Την τελευταία φορά η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ καλούσε για μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Η κατάληξη γνωστή, αφού γνωρίσαμε την πιο μνημονιακή κυβέρνηση που πέρασε. Τι σχέση έχουν με την “πρόοδο” οι δεσμεύσεις προς την ΕΕ του κεφαλαίου και της διαφθοράς που υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι σχέση έχουν με την “πρόοδο” τα νομοσχέδια του Μητσοτάκη που ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και τους εξοπλισμούς, μέχρι το Ελληνικό και τις ειδικές οικονομικές ζώνες στα Ναυπηγεία; Τι σχέση έχει με την “πρόοδο” η στρατηγική στον τομέα της ενέργειας, όπως τα χρηματιστήρια ενέργειας, η απολιγνιτοποίηση, η λεγόμενη απελευθέρωση κ.λπ., όπου ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε πρωτεργάτης; Ηδη σας περιέγραψα σε ποιες ράγες θα κινηθεί η καρικατούρα “προοδευτική κυβέρνηση”, γι’ αυτό και το ΚΚΕ θα είναι αταλάντευτα και μαχητικά απέναντι. Το κόλπο βέβαια είναι γνωστό από τη εποχή του αλήστου μνήμης ΠΑΣΟΚ. Παίρνουν την “πρόοδο”, μια έννοια ταυτισμένη με τα συμφέροντα και τους δίκαιους αγώνες του λαού, και την κάνουν “δώρο” με τις πολιτικές επιλογές τους στο μεγάλο κεφάλαιο και το διεφθαρμένο σύστημά του».

Σε άλλο σημείο της πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξης, ο κ. Κουτσούμπας ερωτάται με ποιο ποσοστό θα είναι ικανοποιημένο το ΚΚΕ στις εκλογές. Η απάντηση που δίνει είναι η εξής:

«Η θετική αποτίμηση ενός υψηλού ποσοστού του ΚΚΕ στις εκλογές πιστώνεται κατευθείαν στη συνεπή πάλη, μέσα κι έξω από τη Βουλή, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για να ανοίξει ο δρόμος για μια συνολική αλλαγή της κατάστασης. Σε μια σειρά ποιοτικούς δείκτες των δημοσκοπήσεων πάρα πολλοί – 1 στους 4 περίπου – αναγνωρίζουν ότι το ΚΚΕ είναι αξιόπιστη, συνεπής και μαχητική πολιτική δύναμη και ότι δυνητικά θα μπορούσαν να ψηφίσουν ΚΚΕ. Σε όλους αυτούς λέμε, λοιπόν, πως η σκέψη τους πρέπει να γίνει απόφαση και επιλογή που θα φτάσει μέχρι την κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...