237
Η παραλία της Κεφαλού στην Σικελία | Shutterstock

«Kουπόνια τουρισμού» μοιράζει η Σικελία

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2020, 13:52
Η παραλία της Κεφαλού στην Σικελία
|Shutterstock

«Kουπόνια τουρισμού» μοιράζει η Σικελία

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2020, 13:52

Η είδηση ήρθε μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης ότι τα σύνορα ενδέχεται να ανοίξουν για τους τουρίστες φέτος το καλοκαίρι. Η περιφερειακή κυβέρνηση επενδύει τώρα 75 εκατομμύρια ευρώ στην ενίσχυση του τουρισμού, μετά το ισχυρό οικονομικό πλήγμα που δέχθηκε από τα περιοριστικά μέτρα σε ολόκληρη τη χώρα από τις 10 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Guardian, τα χρήματα αυτά θα επενδυθούν ως «κουπόνια τουρισμού», με τα οποία ο επισκέπτης θα απολαμβάνει μία στις τρεις ή δύο στις έξι διανυκτερεύσεις δωρεάν, όπως επίσης και εκπτώσεις και δωρεάν εισόδους σε μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Την ίδια στιγμή έχει γίνει γνωστό ότι αναμένεται να επιδοτηθεί το ήμισυ της τιμής στις πτήσεις, κάτι όμως που ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί. Η συμμετοχή του τουρισμού στο ΑΕΠ της Ιταλίας ανέρχεται στο 13%.

Τα έσοδα από τον τουρισμό στη χώρα, σύμφωνα με την UBS, έχουν πέσει κατά 95% από τον Μάρτιο και ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού της Ιταλίας προβλέπει ότι τα έσοδα του κλάδου θα είναι μειωμένα κατά 20 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Αυτή την εβδομάδα η Ιταλία μπήκε στη δεύτερη φάση των περιοριστικών μέτρων, που σημαίνει για τη συγκεκριμένη χώρα ότι ανοίγουν και πάλι τα πάρκα, τα εστιατόρια και τα ταχυφαγεία.

Τα κουπόνια με τις προσφορές θα είναι διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα για τον τουρισμό της Σικελίας.

Μέχρι την Τρίτη στη γειτονική χώρα έχουν καταγραφεί 213.013 κρούσματα και 29.315 θάνατοι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...