272
Ο Αϊ Γουέι Γουέι σκοπεύει να σώσει χιλιάδες κουμπιά από τη χωματερή | EPA/ANDY RAIN

Κουμπιά υπάρχουν! Θα τα αγοράσει όλα ο Αϊ Γουέι Γουέι

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 21:15
Ο Αϊ Γουέι Γουέι σκοπεύει να σώσει χιλιάδες κουμπιά από τη χωματερή
|EPA/ANDY RAIN

Κουμπιά υπάρχουν! Θα τα αγοράσει όλα ο Αϊ Γουέι Γουέι

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 21:15

Το εργοστάσιο «Brown & Co Buttons» στην πόλη Κρόιντον της Βρετανίας κατασκεύαζε κουμπιά κάθε είδους επί 104 ολόκληρα χρόνια. Με το που ανακοίνωσε ότι κλείνει οριστικά και αναζητά πού μπορεί να διαθέσει τους 30 τόνους εναπομεινάντων κουμπιών, βρέθηκε άμεσα ένας ενθουσιώδης ενδιαφερόμενος, που δεν είναι άλλος από τον διάσημο κινέζο εικαστικό, Αϊ Γουέι Γουέι.

Με το που διάβασε την είδηση στο Διαδίκτυο, ο 61χρονος καλλιτέχνης απάντησε με μία σαφέστατη ερώτηση μέσω Twitter: «Μπορώ να τα πάρω όλα;».

Ο εικαστικός, που έχει δημιουργήσει στο παρελθόν εντυπωσιακά γλυπτά από καθημερινά αντικείμενα, όπως τουβλάκια Lego και κοχύλια, προσφέρθηκε λοιπόν να σώσει όλα αυτά τα μικρά αριστουργήματα που έχουν τη δική τους ιστορία στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, από τη χωματερή.

Οι μικροί θησαυροί από το ιστορικό εργοστάσιο κουμπιών (Facebook)

Πολιτικοποιημένος και ευαισθητοποιημένος για φλέγοντα ζητήματα όπως το Προσφυγικό, ο καλλιτέχνης που, εκτός από τα σημαντικότερα μουσεία και γκαλερί όλου του κόσμου, το 2016 παρουσίασε για πρώτη φορά δουλειά του και στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα, έχει και στο παρελθόν εκφράσει την πεποίθηση ότι ακόμη και το πιο ευτελές υλικό μπορεί να αποτελέσει το κομμάτι ενός σημαντικού έργου τέχνης, σαν ένα μέρος ενός πολυσύνθετου παζλ.

Τι θα μπορούσε άραγε να κατασκευάσει η φαντασία και το ταλέντο του κινέζου καλλιτέχνη με μία τέτοια πρώτη ύλη;

Αυτή τη φορά λοιπόν έρχεται να σώσει από την αφάνεια και τη λήθη τόσες χιλιάδες πολύχρωμα κουμπιά διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων, που σίγουρα θα μπορέσει να τα μετουσιώσει σε ένα πολύ ενδιαφέρον έργο τέχνης, όπως παρατηρεί και σχετικό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...