309
Τζανακόπουλος εναντίον Σαμαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει τις επιθέσεις του κατά του πρώην Πρωθυπουργού | SOOC/CreativeProtagon

Τζανακόπουλος για Σαμαρά: Οσα είπε θα μπορούσαν να έχουν ειπωθεί από χρυσαυγίτη

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 13:43
Τζανακόπουλος εναντίον Σαμαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει τις επιθέσεις του κατά του πρώην Πρωθυπουργού
|SOOC/CreativeProtagon

Τζανακόπουλος για Σαμαρά: Οσα είπε θα μπορούσαν να έχουν ειπωθεί από χρυσαυγίτη

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 13:43

Την ευκαιρία που έψαχνε ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να συνεχίσει να περιγράφει τη Νέα Δημοκρατία ως ένα κόμμα ακροδεξιών αντιλήψεων, φαίνεται πως προσέφερε ο Αντώνης Σαμαράς με την ομιλία του στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ (εδώ).

Η ρητορική του πρώην Πρωθυπουργού ιδίως στο θέμα του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού, το οποίο αποκάλεσε επιδεικτικά «Λαθρομεταναστευτικό», θύμισε τα λόγια του Κυριάκου Βελόπουλου, όπως παρατήρησε ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας.

Ενα βήμα παραπέρα στην κριτική για τον κ. Σαμαρά πήγε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος σε συνέντευξή του στον Real FM, έφτασε στο σημείο να συγκρίνει τον πρώην Πρωθυπουργό με τους χρυσαυγίτες.

«Ηταν μια στιγμή που αναδείχθηκε το πραγματικό πρόσωπο –όχι ότι προσπαθούσε ιδιαιτέρως να το κρύψει ο κ. Σαμαράς– αναδείχθηκε το πραγματικό πρόσωπο ενός ανθρώπου βαθιά μισαλλόδοξου, βαθιά ξενοφοβικού, βαθιά αντιδραστικού αν θέλετε και με ακροδεξιά πολιτική» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα, για να προσθέσει:

«Και το δυστύχημα είναι ότι ο κ. Σαμαράς “παίζει” αυτή τη στιγμή στη ΝΔ έναν κεντρικό πολιτικό ρόλο. Οταν ακούς έναν πρώην Πρωθυπουργό να μιλάει για “εισβολή λαθροεποικιστών στη χώρα”, είναι προφανές ότι έχει χαθεί πλέον το μέτρο των λέξεων, έχει χαθεί πλέον το μέτρο της πολιτικής, θα μπορούσε κάλλιστα αυτή η φράση να έχει ειπωθεί όχι απλώς από ακροδεξιούς, θα μπορούσε να έχει ειπωθεί από κάποιον χρυσαυγίτη.

» Εκτιμώ ο κ. Σαμαράς μέσα στην αμετροέπεια του δεν κατάλαβε καν πόσο ακραία ήταν όλα αυτά που εκστόμισε χθες από το βήμα του Συνεδρίου της ΝΔ. Το χειρότερο από όλα δεν είναι, ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι απλώς ένα στέλεχος της ΝΔ, το χειρότερο είναι ότι επί της ουσίας ηγείται μιας ολόκληρης πολιτικής ομάδας, η οποία φαίνεται ότι παίζει κεντρικό ρόλο στην διαμόρφωση της πολιτικής της ΝΔ και σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας και σε επίπεδο κυβέρνησης», συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...