186
O Ντόναλντ Τραμπ μίλησε στους δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο λίγο πριν αναχωρήσει για την Καλιφόρνια | REUTERS/Yuri Gripas

Τραμπ: Δεν εξετάζουμε την έκδοση του Γκιουλέν

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2018, 17:00
O Ντόναλντ Τραμπ μίλησε στους δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο λίγο πριν αναχωρήσει για την Καλιφόρνια
|REUTERS/Yuri Gripas

Τραμπ: Δεν εξετάζουμε την έκδοση του Γκιουλέν

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2018, 17:00

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα Σάββατο ότι δεν εξετάζει την πιθανότητα έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, του μουσουλμάνου κληρικού, ο οποίος είναι αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ.

«Όχι, δεν είναι υπό εξέταση» είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν σχετικά με την πιθανή έκδοση του Γκιουλέν, ο οποίος καταζητείται στην Τουρκία για την φερόμενη εμπλοκή του στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Το NBC News μετέδωσε την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερεύνησε την πιθανότητα έκδοσης του Γκιουλέν σε μια προσπάθεια να πείσει τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να χαλαρώσει την πίεση στο Ριάντ με αφορμή την δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, τον περασμένο μήνα.

Ο Τραμπ έχει επιδιώξει στενότερους δεσμούς με το Ριάντ επικαλούμενος τον ρόλο του στον περιορισμό της ιρανικής επιρροής στην περιοχή και δισεκατομμύρια δολάρια σε πιθανές συμφωνίες όπλων.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διέψευσε επίσης χθες Παρασκευή ότι συζητείται το ζήτημα.

Ο αμερικανός πρόεδρος είπε, ακόμη, ότι οι σχέσεις του με τον Ερντογάν είναι καλές. Επίσης περιέγραψε με τον δικό του τρόπο τη Σαουδική Αραβία ως έναν «αληθινά εντυπωσιακό σύμμαχο αναφορικά με την οικονομική μας ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...