400
Η πορεία των φοιτητών ξεκίνησε στις 3μμ | ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ IntimeNews

Επέτειος Πολυτεχνείου: «Φρούριο» η Αθήνα – Εκλεισαν δρόμοι και σταθμοί του μετρό

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2018, 15:12
Η πορεία των φοιτητών ξεκίνησε στις 3μμ
|ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ IntimeNews

Επέτειος Πολυτεχνείου: «Φρούριο» η Αθήνα – Εκλεισαν δρόμοι και σταθμοί του μετρό

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2018, 15:12

Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, μετά από τις τριήμερες εκδηλώσεις τιμής, για την επέτειο των 45 ετών από την εξέγερση των φοιτητών.

Λόγω της βροχής, η προσέλευση τις πρωινές ώρες ήταν μικρή, ωστόσο, μόλις σταμάτησε η βροχόπτωση κόσμος κάθε ηλικίας μπήκε στο προαύλιο του Πολυτεχνείου για να καταθέσει λουλούδια και στεφάνια.

Nick Paleologos / SOOC
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ IntimeNews

Στις 15:00 ξεκίνησε η καθιερωμένη πορεία. Οι φοιτητικοί σύλλογοι θα κατευθυνθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου θα ενωθούν με κύριο όγκο της διαδήλωσης.

Τα μέτρα ασφαλείας λόγω της ημέρας είναι δρακόντεια. Η Αθήνα έχει μετατραπεί σε φρούριο, καθώς 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός. Πάνω από το κέντρο της πόλης πετούν drones, αλλά και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ για κατόπτευση της περιοχής, ενώ στα Εξάρχεια έχουν επιστρατευθεί «μυστικοί» αστυνομικοί που παρατηρούν τυχόν ύποπτες κινήσεις, αλλά και κτίρια τα οποία είναι υπό κατάληψη.

Κάποιοι δείχνουν να ετοιμάζονται για μάχη (ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ IntimeNews)

Το γιγαντιαίο σχέδιο με το κωδικό όνομα «Πολυτεχνείο 2018», περιλαμβάνει και την εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας καθώς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «45η Επέτειο του Πολυτεχνείου» πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος, ενώ θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Αλλαγές και στα δρομολόγια των Μέσων Μεταφοράς

Σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ). Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των ΗΠΑ., τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Κλειστοί τρεις σταθμοί του μετρό

Κλειστοί θα παραμείνουν από το μεσημέρι του Σαββάτου τρεις σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας μετά από εντολή της ΕΛΑΣ για την ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού κατά τις εκδηλώσεις για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα, θα κλείσουν διαδοχικά οι παρακάτω σταθμοί «Μέγαρο Μουσικής» στις 15:00, «Ευαγγελισμός» στις 16:30 και «Σύνταγμα» στις 16:30.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...