170
Αυτοκίνητο προσπαθεί να περάσει μπλόκο διαδηλωτών στη Γαλλία | REUTERS/Stephane Mahe

Γαλλία: Διαδηλώτρια νεκρή στη διαμαρτυρία των «κίτρινων γιλέκων»

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2018, 14:15
Αυτοκίνητο προσπαθεί να περάσει μπλόκο διαδηλωτών στη Γαλλία
|REUTERS/Stephane Mahe

Γαλλία: Διαδηλώτρια νεκρή στη διαμαρτυρία των «κίτρινων γιλέκων»

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2018, 14:15

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, στη διαμαρτυρία των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία. Η διαδηλώτρια που συμμετείχε το Σάββατο στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται σε όλη τη Γαλλία κατά της αύξησης των τιμών των καυσίμων τραυματίστηκε θανάσιμα από μια οδηγό σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ.

Ειδικότερα, στο οδικό μπλόκο στη Σαβουά, στη νοτιοανατολική Γαλλία, μια οδηγός πανικοβλήθηκε όταν είδε τους διαδηλωτές να αποκλείουν τον δρόμο και επιτάχυνε με αποτέλεσμα να χτυπήσει και να σκοτώσει την γυναίκα.

Δεκαέξι άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά σε άλλα ατυχήματα που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα και ένα άτομο είναι σε κρίσιμη κατάσταση στη βόρεια Γαλλία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο εκτιμά ότι περίπου 50.000 διαδηλωτές συμμετέχουν στις διαδηλώσεις του Σαββάτου.

Τα περισσότερα περιστατικά συνέβησαν καθώς οι οδηγοί που δεν συμμετείχαν στις διαδηλώσεις προσπάθησαν να ξεφύγουν από τους αποκλεισμούς, ανέφεραν οι αστυνομικές πηγές.

Οι διαδηλωτές προχωρούν σε αποκλεισμούς οδικών αρτηριών σε μια κινητοποίηση που ονομάζεται «κίτρινα γιλέκα» και ξεκίνησε ως αντίδραση κατά των υψηλότερων τιμών καυσίμων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...