195
Ο Χίλενμπεργκ αφήνει πίσω του την γυναίκα του και τον δεκάχρονο γιο του | Reuters

Πέθανε στα 57 του χρόνια ο δημιουργός του Μπομπ Σφουγγαράκη

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2018, 21:10
Ο Χίλενμπεργκ αφήνει πίσω του την γυναίκα του και τον δεκάχρονο γιο του
|Reuters

Πέθανε στα 57 του χρόνια ο δημιουργός του Μπομπ Σφουγγαράκη

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2018, 21:10

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 57 ετών άφησε ο δημιουργός του Μπομπ Σφουγγαράκη, Στέφεν Χίλενμπεργκ.

Η απώλεια του σχεδιαστή του πλέον πετυχημένου καρτούν των τελευταίων δεκαετιών επιβεβαιώθηκε από τη διοίκηση του παιδικού καναλιού Nickelodeon.

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να μοιραστούμε την απώλεια του Stephen Hillenburg, του ανθρώπου που δημιούργησε τον Μπομπ Σφουγγαράκη Τετραγωνοπαντελονή», ανέφερε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του παγκόσμιου παιδικού δικτύου.

Ο Χίλενμπεργκ διαγνώστηκε τον Μάρτιο του 2017 με σύνδρομο σκλήρωσης ALS (Amyotrophic lateral sclerosis) ή ασθένεια Lou Gehrig, την ίδια ασθένεια από την οποία έπασχε και ο Στίβεν Χόκινγκ. Τελικά, η ασθένεια του στοίχισε την ζωή, ενάμιση χρόνο μετά.

«Θέλω οι άνθρωποι να ακούσουν από μένα ότι πάσχω από την ασθένεια ALS», είχε δηλώσει πριν από μερικούς μήνες ο 57χρονος σχεδιαστής ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε παρουσιάσει κινητές αδυναμίες σε όλα τα μέλη του σώματός του, καθώς και εγκεφαλική δυσλειτουργία.

Ο σπουδαίας καρτουνίστας σχεδίασε τον Μπομπ Σφουγγαράκη το 1999 και μέσα σε 2-3 χρόνια ο Μπομπ κατέκτησε την αγορά των παιδικών σειρών, καθώς και τον κινηματογράφο.

Τα επεισόδια της σειράς του Μπομπ Σφουγγαράκη προβάλλονται ακόμη και σήμερα, ενώ το υλικό είχε ανανεωθεί πολλές φορές στη διάρκεια των χρόνων, βασισμένο πάντα στην αρχική ιδέα και σχεδιασμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...