513
Φωτογραφία από την ταινία «Μαύρος Κύκνος» του Ντάρεν Αρονόφσκι. Απομένει να αποδειχθεί αν η 22χρονη χορεύτρια θα είναι ο «Μαύρος Κύκνος» του Ζεράρ Ντεπαρντιέ | Υοutube

O μέντορας και η débutante: Ποια είναι 22χρονη που κατηγορεί τον Ντεπαρντιέ για βιασμό

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2018, 12:28
Φωτογραφία από την ταινία «Μαύρος Κύκνος» του Ντάρεν Αρονόφσκι. Απομένει να αποδειχθεί αν η 22χρονη χορεύτρια θα είναι ο «Μαύρος Κύκνος» του Ζεράρ Ντεπαρντιέ
|Υοutube

O μέντορας και η débutante: Ποια είναι 22χρονη που κατηγορεί τον Ντεπαρντιέ για βιασμό

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2018, 12:28

Βράδυ Δευτέρας, 27 Αυγούστου. Μία κοπέλα γύρω στα είκοσι, περνάει το κατώφλι της αστυνομίας του Λαμπές (Lambesc -Bouches-du-Rhône) κοντά στο Εξ εν Προβάνς, στη νότια Γαλλία, ισχυριζόμενη ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά δύο -μάλιστα- φορές. Δράστης, σύμφωνα με την καταγγελία της, ο διάσημος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ!

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της, οι επιθέσεις είχαν σημειωθεί σχετικά πρόσφατα. Την Τρίτη 7 Αυγούστου και τη Δευτέρα 13 Αυγούστου, στο σπίτι του 69χρονου ηθοποιού στο 6ο διαμέρισμα των Παρισίων.

Μετά τις περιπέτειες με τη γαλλική Εφορία, ο Ζεράρ βρέθηκε και πάλι στις πρώτες σελίδες της επικαιρότητας, αυτή τη φορά αντιμέτωπος με κατηγορίες βιασμού/ Reuters

Το όνομα της 22χρονης που κατηγορεί τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ για βιασμό δεν έχει διαρρεύσει στον γαλλικό Τύπο. Όπως όμως έγινε γνωστό, οι δυο τους γνωρίζονται, καθώς πρόκειται για την κόρη ενός φίλου του, ηθοποιό και χορεύτρια.

Αφού δοκίμασε τις ικανότητές της στον χορό και το πιάνο, την κέρδισε το θέατρο και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών, ο Ντεπαρντιέ δέχθηκε να… βοηθήσει τη νεαρή débutante στην καλλιτεχνική της καριέρα.

Σε μία πρόβα θεατρικού έργου άλλωστε, φέρεται να της επιτέθηκε σεξουαλικά ο νεός της μέντορας.

Η εφημερίδα «Le Parisien» επιβεβαίωσε πως η κοπέλα που τον κατηγορεί για βιασμό είναι κόρη ενός φίλου του. Παρά την προσπάθεια της εφημερίδας να επικοινωνήσει με την καταγγέλλουσα, αυτό δεν κατέστη δυνατό, αφού προς το παρόν η ίδια δεν επιθυμεί να πει κάτι άλλο για την υπόθεση.

Οσο για το τι την ώθησε να καταγγείλει τις επιθέσεις, πηγή που δεν κατονομάζεται δήλωσε ότι «η νεαρή βρισκόταν στο σπίτι της μητέρας της όταν αισθάνθηκε άσχημα για όσα έγιναν και τότε η μητέρα της την έπεισε να κάνει καταγγελία σε βάρος του» Ντεπαρντιέ.

Το ίδιο είπε και η δικηγόρος του ηθοποιού. «Την γνωρίζει», διευκρίνισε στην πρώτη δήλωση που έκανε για το θέμα, αλλά «αρνείται οποιαδήποτε επίθεση, βιασμό ή εγκληματική ενέργεια σε βάρος της».

Ο φάκελος της υπόθεσης πέρασε από τα χέρια του εισαγγελέα του Εξ εν Προβάνς σε εκείνον του Παρισιού, δεδομένου ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Οι ανακριτές ενδέχεται να ξανακαλέσουν την 22χρονη για νέα κατάθεση, προκειμένου να επιβεβαίωσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συναντήθηκε με τον Ντεπαρντιέ τις επίμαχες ημέρες και να επαναλάβει με λεπτομέρειες την εκδοχή της για το πώς έγιναν οι σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος της.

Η κατάθεση αυτή θεωρείται κρίσιμη καθώς όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις όπου οι πρωταγωνιστές γνωρίζονται μεταξύ τους, ελλείψει στοιχείων πρόκειται για τον λόγο του ενός κόντρα σε αυτόν του άλλου. Βάσει της πληροφόρησης που είχε η «Le Parisien», για την ώρα δεν υπάρχει κανένα βιολογικό υλικό στη διάθεση των αρχών, ούτε φυσικά υπάρχει κάποιος μάρτυρας.

Οι κατηγορίες για βιασμό σε βάρος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ έρχοναι λίγους μόλις μήνες μετά τις αντίστοιχες εναντίον του θεατρικού σκηνοθέτη Φιλίπ Κομπέρ (τον περασμένο Μάρτιο) και του διάσημου σκηνοθέτη κινηματογραφικών ταινιών Λυκ Μπεσόν (τον Μάιο).

Ο θεατράνθρωπος Φιλίπ Κομπέρ  / Le Parisien
Ο δημιουργός του αξεπέραστου «Απέραντου Γαλάζιου» και του «Πέμπτου Στοιχείου», Λυκ Μπεσόν / Γαλλικό Πρακτορείο

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...