542
|

Η στρατηγική της «ισλαμοφοβίας»

Χριστίνα Πουλίδου Χριστίνα Πουλίδου 11 Μαρτίου 2014, 00:19

Η στρατηγική της «ισλαμοφοβίας»

Χριστίνα Πουλίδου Χριστίνα Πουλίδου 11 Μαρτίου 2014, 00:19

Στην αρχή είναι η αντίδραση στην κατασκευή ενός τζαμιού.

Γρήγορα η αντίδραση εξελίσσεται σε αντίσταση, μετά σε βία και σε κηρύγματα μίσους. Οι «κάτοικοι της περιοχής» ενεργοποιούνται από τα πλοκάμια ενός ακροδεξιού δικτύου, που στοχεύει στους μουσουλμάνους για να απλώσει την εκστρατεία του κατά των μεταναστών. Διότι οι μουσουλμάνοι είναι ο «αδύνατος κρίκος». Αυτά λέει ένα δημοσίευμα στο «Spiegel», όπου σημειώνεται ότι η διάχυση της «ισλαμοφοβίας» στη Γερμανία έχει ανακινήσει τη δημόσια συζήτηση για την υιοθέτηση μιας νέας νομοθεσίας κατά του μίσους και του ρατσισμού.

Κάπου 4 εκ.μουσουλμάνοι ζούν σήμερα στη Γερμανία και οι μισοί απ' αυτούς έχουν γερμανικό διαβατήριο, ενώ (σύμφωνα με εκτιμήσεις) μόλις το 1% απ΄αυτούς είναι ακραία στοιχεία -300 Γερμανοί «μαχητές της Τζιχάντ» υπολογίζεται ότι έφυγαν για να πολεμήσουν στη Συρία. Ωστόσο, το 56% των γερμανών θεωρεί ότι το Ισλάμ «είναι μια αρχαΐζουσα θρησκεία, ανίκανη να προσαρμοστεί στη σύγχρονη ζωή» και άρα οι θρησκευτικές ελευθερίες των μουσουλμάνων θα πρέπει «να περιοριστούν σημαντικά».

Από την άλλη μεριά, στο δημοσίευμα επισημαίνεται, ότι τα τελευταία χρόνια το Ισλάμ «έχει γίνει πολύ ορατό» στη χώρα, καθώς μουσουλμάνοι έχουν ανέλθει σε υψηλές θέσεις στην πολιτική αλλά και στο πεδίο της οικονομίας. Και το παράδοξο είναι, πως «η ενσωμάτωση των μουσουλμάνων στην κοινωνία, είναι ακριβώς ένας από τους λόγους ενίσχυσης των αντι-μουσουλμανικών προκαταλήψεων»…

Τα κινήματα κατά των μουσουλμάνων, σημειώνεται, δεν κάνουν διακρίσεις ανάμεσα στους Σουνίτες, τους Σιίτες ή τους Αλεβί, ούτε ξεχωρίζουν τους «μαχητές» από τους φιλήσυχους ευσεβείς. Το Ισλάμ δεν είναι γι' αυτούς θρησκεία αλλά πολιτική ιδεολογία, την οποία πρέπει να καταπολεμήσουν, διότι οι μουσουλμάνοι θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο, να καταλύσουν την κυριαρχία των δημοκρατικών χωρών, να επιβάλλουν τη Σαρία και το Κοράνι, καταργώντας το σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τα κινήματα, που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στις γερμανικές πόλεις, έχουν τις άκρες τους στα ακροδεξιά κόμματα της Γερμανίας και της Ολλανδίας, ενώ έχουν ανοίξει τα παρακλάδια τους στην Αυστρία και την Ελβετία, ενίοτε δε κερδίζουν και την υποστήριξη τοπικών παραγόντων του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος.

Το ακροδεξιό ΝPD, σε άρθρο του στην εφημερίδα του «Γερμανική Φωνή», ομολογεί ανοιχτά τη στρατηγική του. Θέλει να μετατρέψει το μίσος κατά του Ισλάμ σε πολιτικό κεφάλαιο και περιγράφει τον τρόπο που η αντι-ισλαμική προπαγάνδα μπορεί να «ανοίξει τις πόρτες σε ευρύτερα αντι-μεταναστευτικά αισθήματα. Διότι οι μουσουλμάνοι προκαλούν μια αμηχανία στον κόσμο, δημιουργούν φόβο και προκαλούν διάθεση αντίστασης. Το NPD,0 επομένως, θα πρέπει να ασκήσει μια εκλογική τακτική, κατά την οποία θα εστιάζεται το μεταναστευτικό πρόβλημα στους μουσουλμάνους και θα προσφέρει τους μουσουλμάνους ως ένα πεδίο, όπου ο μέσος γερμανός θα μπορεί να προβάλλει οτιδήποτε δεν του αρέσει στους μετανάστες».

Κατά το δημοσίευμα, η διαπίστωση της λειτουργίας των συγκοινωνούντων δοχείων ανάμεσα στα αντι-ισλαμιστικά και τα ακροδεξιά κινήματα επιβεβαιώνεται και από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Κάτω Σαξωνίας, καθώς αξιωματούχος επιβεβαιώνει ότι «το μίσος κατά των μουσουλμάνων είναι ένας στρατηγικόςεπαναπροσανατολισμός του οργανωμένου ακροδεξιού εξτρεμισμού».

Εξάλλου, οι επιθέσεις κατά μουσουλμανικών στόχων και τζαμιών, φέρουν τη σφραγίδα των εμπνευστών τους -σβάστικες, χυμένα κόκκινα μελάνια, παλουκωμένα κεφάλια γουρουνιών και συνθήματα «δεν σας θέλουμε στη Γερμανία», είναι η εύγλωττη υπογραφή.

(Τς, τς, τς, τι συμβαίνει στη Γερμανία… Χαράσσουν «στρατηγική» οι ακροδεξιοί για να δώσουν ερείσματα στο αντιμεταναστευτικό τους κίνημα; Άντε καλέ… Τα αδέλφια τους εδώ δεν έχουν τόσο εξεζητημένες αναζητήσεις, σιγά μη ρωτάνε κιόλας σε ποιο θεό πιστεύουν οι «βρωμιάρηδες» -σπάνε στο ξύλο όποιον δεν έχει «ρουθούνι ελληνικό» κι ένα 7% το έχουν στο τσεπάκι…) 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News