398
Η Χατιτσέ Τσενγκίζ | HaberTurk TV

H αρραβωνιαστικιά του Κασόγκι σνομπάρει τον Τραμπ: Δεν θα επισκεφθώ τον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2018, 10:38
Η Χατιτσέ Τσενγκίζ
|HaberTurk TV

H αρραβωνιαστικιά του Κασόγκι σνομπάρει τον Τραμπ: Δεν θα επισκεφθώ τον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2018, 10:38

Την τιμωρία των ενόχων ζητά η αρραβωνιαστικιά του Σαουδάραβα Τζαμάλ Κασόγκι, που δολοφονήθηκε στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.

Στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στο τουρκικό κανάλι Haber Turk μετά τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, η Χατιτσέ Τσενγκίζ ανακάλεσε στη μνήμη της τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν ενώ εκείνη περίμενε έξω από το προξενείο αλλά μίλησε και για την πρόσκληση που της απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Ο Τραμπ με προσκάλεσε στις ΗΠΑ αλλά εξέλαβα την κίνηση ως έναν τρόπο να πάρει τον κόσμο με το μέρος του» δήλωσε η Τσενγκίζ, η οποία έκανε αρκετές φορές παύση στη διάρκεια της συνέντευξης ξεσπώντας σε κλάματα.

Η Τσενγκίζ είπε ότι ο Κασόγκι ανησυχούσε ότι θα προκαλούνταν εντάσεις όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη στις 28 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, βλέποντας την καλή αντιμετώπιση σε εκείνη την επίσκεψη, εμφανιζόταν καθησυχασμένος.

«Ξέρω ότι είχε ερωτηματικά στο μυαλό του για το εάν κάτι δυσάρεστο θα συνέβαινε στο προξενείο», σημείωσε η Τσενγκίζ και πρόσθεσε: «στη συνέχεια υπέθεσε ότι δεν θα τολμούσαν να τον συλλάβουν ή να του κάνουν κακό στην Τουρκία, καθώς οι επαφές του στη χώρα αυτή και το γεγονός ότι τη θεωρούσε ασφαλή τον έκαναν να πιστεύει ότι εάν τον ανέκριναν ή τον κρατούσαν το θέμα θα λυνόταν άμεσα».

Όπως είπε, ήθελε και η ίδια να μπει μαζί του στο προξενείο, αλλά δεν την άφησαν κι έτσι ο Κασόγκι της έδωσε τα δύο κινητά του τηλέφωνα. Η Τσενγκίζ είπε ότι όταν άρχισε να περνά η ώρα και ο αρραβωνιαστικός της δεν έβγαινε, άρχισε να σκέφτεται μήπως συνέβη κάτι άσχημο. Έμαθε από τον αδελφό της ότι το προξενείο έκλεινε στις 15.30, αλλά η ώρα ήταν ήδη 16.00 κι όταν ρώτησε έναν τούρκο αρμόδιο του προξενείου τής είπε ότι όλοι έχουν φύγει.

Τότε, σύμφωνα με την ίδια, άρχισαν να περνούν όλα από το μυαλό της και στη συνέχεια τηλεφώνησε σε δύο τούρκους πολιτικούς που ήταν στενοί φίλοι του Κασόγκι. Μετά από κάποια ώρα, άρχισαν να φτάνουν έξω από το προξενείο φίλοι, κάποια ΜΜΕ και αστυνομικοί.

Όπως είπε, δεν θα τον άφηνε ποτέ να πάει εκεί αν είχε περάσει από το μυαλό της ότι οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας θα εξύφαιναν σχέδιο δολοφονίας του. «Απαιτώ όλοι όσοι ενεπλάκησαν σ’ αυτή την ωμότητα, από το υψηλότερο μέχρι το χαμηλότερο επίπεδο, να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν. Το ζήτημα έχει και πολιτική και νομική και ανθρώπινη διάσταση», τόνισε.

Όπως είπε, τέλος, ακόμη δεν της έχουν τηλεφωνήσει σαουδάραβες αξιωματούχοι για να τη συλλυπηθούν…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...