256
Στιγμιότυπα από το βίντεο που κυκλοφόρησε και φαίνεται να έχει τραβηχτεί κατά τη διάρκεια της κηδείας του τρομοκράτη | Twitter

Εκατοντάδες άτομα… τίμησαν τον Τσετσένο που αποκεφάλισε τον καθηγητή στη Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2020, 13:13
Στιγμιότυπα από το βίντεο που κυκλοφόρησε και φαίνεται να έχει τραβηχτεί κατά τη διάρκεια της κηδείας του τρομοκράτη
|Twitter

Εκατοντάδες άτομα… τίμησαν τον Τσετσένο που αποκεφάλισε τον καθηγητή στη Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2020, 13:13

Η κηδεία του δολοφόνου του γάλλου καθηγητή Ιστορίας Σαμουέλ Πατί, που αποκεφαλίστηκε την 16η Οκτωβρίου στα προάστια του Παρισιού επειδή έδειξε καρικατούρες του Μωάμεθ στους μαθητές του, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα στην Τσετσενία.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, οι παρευρισκόμενοι στην κηδεία, στο χωριό Σαλάζι, ακούγονται να φωνάζουν το γνωστό «Allahu Akbar» (ο Θεός είναι μεγάλος), για τον 18χρονο, η σορός του οποίου επέστρεψε στην Τσετσενία από τη Γαλλία το Σάββατο.

Ο Αμπντουλάχ Ανζόροφ, τον οποίο συμπατριώτες του χαρακτηρίζουν «λιοντάρι του Ισλάμ», δέχθηκε πυρά κι έπεσε νεκρός από τη γαλλική αστυνομία, λίγα λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό του Πατί στα προάστια του Παρισιού, στις 16 Οκτωβρίου.

Η βρετανική Telegraph έκανε λόγο για πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων που τραγουδούσε στα τσετσενικά συνοδεύοντας το φέρετρο του τρομοκράτη. Σύμφωνα με τοπικά δίκτυα περίπου 200 άτομα, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας Ανζόροφ παραβρέθηκαν στην κηδεία ενώ περισσότεροι από 60 αστυνομικοί έμφανίστηκαν στο χωριό.

Σε σχετική ερώτηση, το Κρεμλίνο, το οποίο ελέγχει την Τσετσενία, ισχυρίστηκε ότι δεν έχει πληροφορίες σχετικά με την ταφή. Παράλληλα, σημείωσε ότι καταδικάζει την τρομοκρατική πράξη.

«Αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρο. Πρόκειται για μια δολοφονία, για έναν τρομοκράτη του οποίου η πράξη καταδικάζεται εντονότατα και είναι απαράδεκτη» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

Σε κάθε περίπτωση, τα τσετσενικά κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν προβεί σε κάποιο δημοσίευμα σχετικά με τον επαναπατρισμό του σώματος ή την ταφή του τρομοκράτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...