527
Οταν ο Μαρκ (αριστερά) παντρεύτηκε την Τσέλσι (δεύτερη από δεξιά) παρουσία του πρώην προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ | .

Ο γαμπρός του Κλίντον κλείνει το hedge fund του στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2016, 12:02
Οταν ο Μαρκ (αριστερά) παντρεύτηκε την Τσέλσι (δεύτερη από δεξιά) παρουσία του πρώην προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ
|.

Ο γαμπρός του Κλίντον κλείνει το hedge fund του στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2016, 12:02

Το Eaglevale Partners δύσκολα θα το έχετε ακουστά, εάν δεν ασχολείστε σε καθημερινή βάση με τα όσα συμβαίνουν στο πίσω μέρος της επενδυτικής οικονομίας.

Το όνομα Μαρκ Μεζβίνσκι, επίσης, δύσκολα θα το έχετε ακουστά, εάν δεν ασχολείστε σε καθημερινή βάση λεπτομερώς με τα κοσμικά νέα και εάν δεν διαβάζετε Μέσα που ασχολούνται αποκλειστικά με το ποια είναι τα άτομα που παντρεύονται οι διάσημοι τούτου του πλανήτη.

Τον Μπιλ Κλίντον, όμως, σίγουρα τον ξέρετε.

Ο γαμπρός του, λοιπόν, ο σύζυγος της κόρης του, Τσέλσι, λέγεται Μαρκ Μεζβίνσκι και είχε δημιουργήσει το Eraglevale Partners. Το εν λόγω hedge fund επένδυσε τα κεφάλαιά του στην Ελλάδα. Κεφάλαια που έφτασαν και ξεπέρασαν τα 25 εκατομμύρια δολάρια. Ο Μεζβίνσκι, λοιπόν, έψαξε και βρήκε επενδυτές από όλο τον κόσμο, τους έπεισε να του δώσουν τα λεφτά τους και αυτός με τη σειρά του τα έριξε στην ελληνική αγορά, αγοράζονται τραπεζικές  μετοχές και ελληνικό δημόσιο χρέος.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν όπως ακριβώς τα είχε σχεδιάσει.

ImageHandler (1)
Ο Μαρκ Μεζβίνσκι (αριστερά), με την Τσέλσι Κλίντον (στο κέντρο) και τον πρώην πλανητάρχη

Κι αυτό γιατί η επένδυση απέτυχε.

Οπως αναφέρουν οι New York Times, ο γαμπρός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ είναι έτοιμος να κλείσει την επένδυσή του στην Ελλάδα, αφού το αρχικό ταμείο είναι… μείον. Εχει χάσει το 90% της αξίας του, αναφέρουν επενδυτές που συνεργάστηκαν μαζί του και έχουν γνώση του ζητήματος.

Το 2014, το Eaglevale Partners εμφάνισε απώλειες κατά 3,6%, με αποτέλεσμα να περιορίσει σημαντικά την έκθεσή του σε ελληνικούς τίτλους. Το hedge fund πήρε το όνομά του από την ομώνυμη γέφυρα που βρίσκεται στο Σέντραλ Παρκ

Η εταιρεία Eaglevale Hellenic Opportunity πόνταρε στην αναβίωση της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο οι ελπίδες της διαψεύστηκαν και οι προσδοκίες της για κέρδη, επίσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε παλαιότερο δημοσίευμά τους οι New York Times είχαν αποκαλύψει πως μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μεζβίνσκι είχε στείλει επιστολή στους επενδυτές των κεφαλαίων του -μεταξύ των οποίων και άνθρωποι της οικογένειας Ρότσιλντ και της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs- με την οποία τους ενημέρωνε ότι έκανε λάθος. Το 2014, το Eaglevale Partners εμφάνισε απώλειες κατά 3,6%, με αποτέλεσμα να περιορίσει σημαντικά την έκθεσή του σε ελληνικούς τίτλους.

1782541_560179294081962_8671676793241310268_o
Λίγο μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού του Μεζβίνσκι και της Κλίντον

H Eaglevale ανήκει εκτός από τον Μεζβίνσκι και στους Μπένετ Γκράου και Μαρκ Μάλον. Και οι τρεις τους δούλεψαν στο παρελθόν για την Goldman Sachs, από την οποία παραιτήθηκαν για να ασχοληθούν με τις επενδύσεις, ακολουθώντας τον δικό τους δρόμο. Το όνομά της η εταιρεία το πήρε από την ομώνυμη γέφυρα που βρίσκεται μέσα το Σέντραλ Παρκ, στη Νέα Υόρκη. Λέγεται πως οι τρεις φίλοι και συνεργάτες σύχναζαν εκεί.

In this Dec. 1996 file photo, Chelsea Clinton, right, sits with Marc Mezvinsky on the beach at Hilton Head Island, S.C. (AP Photo/Mary Ann Chastain, File)
Δεκέμβριος ’96, 20 χρόνια πριν. Οταν οι δυο τους έκαναν τα πρώτα βήματα της σχέσης τους

Αξίζει να σημειωθεί πως στα πρώτα βήματά του, το εν λόγω hedge fund είχε αρκετούς ακόμη επενδυτές, στελέχη της Goldman, οι οποίοι σταδιακά άρχισαν να αποσύρονται από τη μετοχική σύνθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...