247
Το κτίριο του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου 80. Το πλήγμα θα είναι μεγάλο και ανεπανόρθωτο για τον ελληνικό Τύπο | INTIMENEWS

Δεν προχωρά η συμφωνία ΔΟΛ – Σαββίδη

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2017, 09:02
Το κτίριο του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου 80. Το πλήγμα θα είναι μεγάλο και ανεπανόρθωτο για τον ελληνικό Τύπο
|INTIMENEWS

Δεν προχωρά η συμφωνία ΔΟΛ – Σαββίδη

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2017, 09:02

Η άρνηση των τραπεζών να «κουρέψουν» τα δάνεια του ΔΟΛ προκειμένου να καταστεί ελκυστικός προς αγορά, οδηγεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σε διακοπή λειτουργίας και σε εκκαθάριση του μεγαλύτερου δημοσιογραφικού οργανισμού της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης συνέταξε το κείμενο που θα δημοσιευθεί στο «Βήμα της Κυριακής» και θα ανακοινώνει, με κάθε βεβαιότητα, το τέλος της επιχειρηματικής, εκδοτικής και, φυσικά, δημοσιογραφικής λειτουργίας του ΔΟΛ. Ετσι, η σημερινή έκδοση αναμένεται να είναι η τελευταία για «Τα Νέα», ενώ την Κυριακή θα κυκλοφορήσει για τελευταία φορά «Το Βήμα». Ασφαλώς θα σταματήσει και το πρόγραμμα του ΒΗΜΑ FM (θεωρητικά θα μπορεί να παίζει μουσική μέχρι να κοπεί το ρεύμα) καθώς και η ενημέρωση του in.gr

Η έλευση στη διοίκηση του Οργανισμού του Βασίλη Μουλόπουλου, πρώην διευθυντικού στελέχους του ΔΟΛ και μέλους του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, δεν οδήγησε, τελικά, στην προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος. Αλλωστε, η μεγάλη δανειακή επιβάρυνση του ΔΟΛ καθιστούσε εκ των προτέρων το εγχείρημα αμφιβόλου επιτυχίας.

Ενδιαφέρον επέδειξε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, πλην όμως απαίτησε «κούρεμα» των δανείων σε απαγορευτικό για τη νομιμότητα της κίνησης ποσοστό, κάτι που απέρριψαν οι τράπεζες. Και κάπου εκεί εξαντλήθηκε και ο ρόλος Μουλόπουλου. Σε σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, στην οποία συμμετείχε ο Σταύρος Ψυχάρης, ο νομικός σύμβουλος του Οργανισμού Νίκος Πιμπλής και ο διευθυντής του «Βήματος» Αντώνης Καρακούσης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και επιβεβαιώθηκε το αδιέξοδο. Χωρίς χρήματα για μισθούς και χαρτί, ο ΔΟΛ τελειώνει κάπου εδώ. Αν δεν αλλάξει κάτι, παραδίδεται στις τράπεζες προς εκκαθάριση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...