201
Κιμ Γιονγκ-ουν και Ντόναλντ Τραμπ στην πολιτική συνάντηση της χρονιάς | KEVIN LIM / THE STRAITS TIMES / ΕΡΑ

Κιμ – Τραμπ, μία φωτογραφία που θα περάσει στην Ιστορία

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2018, 19:10
Κιμ Γιονγκ-ουν και Ντόναλντ Τραμπ στην πολιτική συνάντηση της χρονιάς
|KEVIN LIM / THE STRAITS TIMES / ΕΡΑ

Κιμ – Τραμπ, μία φωτογραφία που θα περάσει στην Ιστορία

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2018, 19:10

Συναντήθηκαν, μίλησαν, συμφώνησαν: το τετ-α τετ Κιμ Γιονγκ-ουν και Ντόναλντ Τραμπ ήταν, δίχως αμφιβολία, η σημαντικότερη πολιτική συνάντηση της χρονιάς, που ενδέχεται να ανοίξει, όπως λένε πολλοί, τον δρόμο μέχρι και για ένα Νομπέλ Ειρήνης στον αμερικανό πρόεδρο.

Οι δύο ηγέτες φωτογραφήθηκαν στη Σιγκαπούρη από 3.000 φωτορεπόρτερ και τα κοινά τους ενσταντανέ έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Ποια, όμως, θα μπορούσε να είναι η πιο χαρακτηριστική φωτογραφία της σημαντικής αυτής ημέρας;

Η Corriere Della Sera αποφάνθηκε πως το πλέον αξιομνημόνευτο ενσταντανέ είναι αυτό της φωτογραφίας:

Διακρίνεται ο βορειοκορεάτης δικτάτορας τη στιγμή που ετοιμάζεται να υπογράψει την πολυπόθητη συμφωνία. Φοράει τα γυαλιά του, αλλά με το βλέμμα του λοξοκοιτάζει με ελαφρά καχυποψία τον Τραμπ, ο οποίος με τη σειρά του έχει τη ματιά του καρφωμένη -πού αλλού;- στους «ορκισμένους εχθρούς» του, τα ΜΜΕ και τους ρεπόρτερ μπροστά του.

Από πίσω τους διακρίνονται οι κοντινοί τους σύμβουλοι: η Κιμ Γιο-γιονγκ, αδελφή του βορειοκορεάτη ηγέτη, και ο Μάικ Πομπέο, ο ιταλικής καταγωγής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Οι δερματόδετοι φάκελοι ανταλλάσσονται με βλέμματα αβρότητας ανάμεσα στους δυο τους.

«Αν τελικά ευοδωθεί η ειρηνευτική διαδικασία, πρέπει μελλοντικά στα βιβλία της Ιστορίας να αφιερωθεί πάνω από μια παράγραφος στον καθοριστικό ρόλο των δύο αυτών συμβούλων των ηγετών» σημειώνει με νόημα η ιταλική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...