277
O Κώστας Πλεύρης επαναλαμβάνει ενώπιον του δικαστηρίου τον ναζιστικό χαιρετισμό | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Κι όμως ο Κώστας Πλεύρης επανέλαβε τον ναζιστικό χαιρετισμό

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2022, 11:49
O Κώστας Πλεύρης επαναλαμβάνει ενώπιον του δικαστηρίου τον ναζιστικό χαιρετισμό
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Κι όμως ο Κώστας Πλεύρης επανέλαβε τον ναζιστικό χαιρετισμό

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2022, 11:49

Αν δεν ήταν τρομακτική αυτή η ανερυθρίαστη και προκλητική ναζιστική πόζα, εν έτει 2022, θα επρόκειτο για μια δικαστική ιλαροτραγωδία. Αλλά είναι εφιαλτικό. Η δίκη σε δεύτερο βαθμό των χρυσαυγιτών έχει αποκτήσει μια αποτρόπαια ρουτίνα: τον Κώστα Πλεύρη, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, να χαιρετά ναζιστικά και χωρίς καμία ντροπή ή αυτοσυγκράτηση εντός του δικαστηρίου. Το επανέλαβε για τρίτη φορά και παρά τη γενική κατακραυγή, την παρέμβαση του ΔΣΑ και την ηχηρή αποδοκιμασία του ίδιου του τού γιου, υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, τη Δευτέρα.

Ο κ. Πλεύρης, συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού, είπε και διάφορα προκλητικά, αν όχι παραληρηματικά, για να υποστηρίξει τον χαιρετισμό: «Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της Αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι», είπε.

Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες φορές, που έκανε ότι δεν είχε δει την κίνηση του κ. Πλεύρη, η έδρα αντέδρασε κάπως, αν και απελπιστικά χλιαρά: ρώτησε τον κ. Πλεύρη αν με αυτή τη συμπεριφορά θεωρεί ότι κάνει καλό στον πελάτη του. Λες και ίδρωσε το αυτί του συγκεκριμένου πελάτη ή του ίδιου του δικηγόρου του, που φαίνεται σαν να του έχει επιτραπεί να κάνει ένα προσωπικό φαιδρό σόου στην πιο σημαντική δίκη της εποχής μας.

Τα προσχήματα έσωσε η οργισμένη αντίδραση της πολιτικής αγωγής. Ο συνήγορος Κώστας Παπαδάκης σχολίασε: «Ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε τη Μακεδονία στην Κατοχή. Ακούσαμε για “αυνάνες της Αριστεράς”. Είναι ελεγχόμενος για τον ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...