210
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως | Δελτίο τύπου / POOL

Κεραμέως: «Το κουδούνι θα χτυπήσει στις 8:15» – Τι θα γίνει αν υπάρξουν κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2020, 11:23
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως
|Δελτίο τύπου / POOL

Κεραμέως: «Το κουδούνι θα χτυπήσει στις 8:15» – Τι θα γίνει αν υπάρξουν κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2020, 11:23

Τα σχολεία ανοίγουν και πάλι αύριο Δευτέρα κανονικά στις 8:15, τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επισημαίνοντας ότι όλα είναι έτοιμα για τη νέα χρονιά.

Σε δηλώσεις της την Κυριακή στον ΣΚΑΪ, η υπουργός είπε ότι την πρώτη ημέρα δεν θα γίνει μάθημα, αλλά θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των μέτρων προστασίας και πρόληψης στους μαθητές. Στα παιδιά θα δοθούν μάσκες, παγούρια, βιβλία και το πρόγραμμα.

Για τη μάσκα, που θα είναι υποχρεωτική για παιδιά και εκπαιδευτικούς, η υπουργός είπε ότι πρόκειται για μια αυτονόητη υποχρέωση. «Οπως δεν μπορείς να μπεις χωρίς μάσκα σε πλοίο, λεωφορείο και μετρό, το ίδιο ισχύει και στις εκπαιδευτικές δομές», είπε και πρόσθεσε ότι στα σχολεία θα υπάρχει απόθεμα σε μάσκες.

Ακόμη, θα δοθεί έμφαση στην ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου γιατί περιορίζει το ενδεχόμενο οι μικροί μαθητές να βρίσκονται με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

Η κυρία Κεραμέως ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπάρχουν κρούσματα. Τόνισε ότι «κρούσματα θα έχουμε και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι» και πρόσθεσε ότι «δεν σημαίνει ότι αν εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα σε μια περιοχή, αυτομάτως θα κλείνει το σχολείο. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο αν υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε μια συγκεκριμένη περιοχή να κλείνει και σχολείο. Θυμίζω ότι με βάση τα πρωτόκολλο των ειδικών σε περίπτωση κρούσματος μαθητή κλείνει το τμήμα καταρχήν και γίνεται ιχνηλάτηση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...