154
| INTIMEnews

Κεραμέως: Πάνω από 8.500 διορισμοί εκπαιδευτικών το καλοκαίρι

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2022, 13:12
|INTIMEnews

Κεραμέως: Πάνω από 8.500 διορισμοί εκπαιδευτικών το καλοκαίρι

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2022, 13:12

Περισσότεροι από 8.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, δήλωσε στον ΣΚΑΪ την Τρίτη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Ολοι οι νεοδιορισθέντες θα πιάσουν δουλειά τον Σεπτέμβριο.

Στους διορισμούς αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και οι προσλήψεις αναπληρωτών, καθώς και εκείνες (πάλι αναπληρωτών) που θα χρειαστούν για την επέκταση του ολοήμερου προγράμματος στα δημοτικά σχολεία έως τις 17:30.

Από τον Σεπτέμβριο –υπενθυμίζεται– τίθεται σε εφαρμογή πιλοτικά και το ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 5.30 το απόγευμα (σύμφωνα με τη σχετική εξαγγελία του Πρωθυπουργού). Τα παιδιά θα γίνονται δεκτά χωρίς κριτήρια, διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας.

Φέτος, εξάλλου, θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, τόνισε η κυρία Κεραμέως, κάνοντας λόγο για ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο ώστε να γίνεται το σχολείο καλύτερο, ενώ έχει δρομολογηθεί και η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Για τις Πανελλαδικές, η υπουργός διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων πιο νωρίς, πριν από τον Δεκαπενταύγουστο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...