241
Η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά | Screenshot/YouTube

Κεραμέως: Εστιάζουμε στην κάλυψη της ύλης – Τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2020, 11:21
Η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά
|Screenshot/YouTube

Κεραμέως: Εστιάζουμε στην κάλυψη της ύλης – Τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2020, 11:21

Μεγάλη ημέρα χαρακτήρισε τη Δευτέρα η Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στην επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων της χώρας.

Μιλώντας την Κυριακή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι το άνοιγμα των δημοτικών έγινε μετά την ομόφωνη εισήγηση των ειδικών και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Ηταν μια ακόμη προσπάθεια της υπουργού να κάμψει τις ενστάσεις γονέων και εκπαιδευτικών που φοβούνται ξέσπασμα κορονοϊού στα σχολεία καθώς τα μικρά παιδιά δεν θα μπορούν να εφαρμόσουν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η κυρία Κεραμέως υπενθύμισε ότι οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι εκτός σχολείων ήδη τρεις μήνες και αν δεν άνοιγαν και τώρα θα έμεναν εκτός σχολείων για έξι μήνες.

Εξήγησε ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην εξέλιξη των παιδιών μαθησιακά, κοινωνικά, ψυχοσυναισθηματικά.

Για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι μάσκα στο δημοτικό δεν αποτελεί καν σύσταση και πως ο ΕΟΔΥ έχει βγάλει διαφορετικές οδηγίες για γυμνάσια και λύκεια, διαφορετικές για τα δημοτικά, διαφορετικές για τα νηπιαγωγεία.

«Αναφορικά με τις μικρότερες ηλικίες, οι ειδικοί εστιάζουν πάρα πολύ στο να είναι μικρές οι ομάδες. Δεν εστιάζουν τόσο στις αποστάσεις», τόνισε η υπουργός.

Στο ερώτημα εάν τα σχολεία θα ανοίξουν από την 1η Σεπτεμβρίου η υπουργός απάντησε ότι εξετάζεται να ανοίξουν νωρίτερα και θα αποφασιστεί στη βάση πολλών παραγόντων.

Πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή το υπουργείο εστιάζει στην κάλυψη της ύλης και του χαμένου εδάφους γι’ αυτό και δεν θα γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.