216
Μία πολύμηνη αποχή από το σχολικό περιβάλλον, θα έκανε κακό στα παιδιά σε πολλούς τομείς, όχι μόνο εκπαιδευτικούς αλλά και ψυχολογικούς. εκτίμησε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας | ΙΝΤΙΜΕnews

Κεραμέως: Τα δημοτικά ανοίγουν με ομόφωνη εισήγηση των ειδικών

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2020, 11:59
Μία πολύμηνη αποχή από το σχολικό περιβάλλον, θα έκανε κακό στα παιδιά σε πολλούς τομείς, όχι μόνο εκπαιδευτικούς αλλά και ψυχολογικούς. εκτίμησε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Κεραμέως: Τα δημοτικά ανοίγουν με ομόφωνη εισήγηση των ειδικών

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2020, 11:59

Το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων αποφασίστηκε κατόπιν ομόφωνης εισήγησης των ειδικών διευκρίνισε σε δηλώσεις στον ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τασσόμενη και η ίδια υπέρ της επιστροφής των μικρών μαθητών στο σχολείο.

Σε ερώτηση μάλιστα για τους κινδύνους που ενδεχομένως εγκυμονεί η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων – δεδομένου ότι τα παιδιά είναι πολύ μικρά ώστε να πειθαρχήσουν στα απαραίτητα μέτρα προστασίας και προφύλαξης, η κυρία Κεραμέως απάντησε υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει καλύτερος χώρος από αυτόν του σχολείου για να μάθουν τα παιδιά να πειθαρχούν.

Υπάρχουν εξάλλου, πρόσθεσε, αναλυτικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, ειδικά για τη λειτουργία των Δημοτικών.

Ανάλογοι φόβοι, είπε, υπήρχαν και για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, αλλά όπως αποδείχθηκε εκεί δεν εμφανίστηκε κανένα κρούσμα.

Η υπουργός Παιδείας σημείωσε επίσης ότι ήδη οι μαθητές των Δημοτικών λείπουν τρεις μήνες από τις σχολικές αίθουσες και αν φτάναμε Σεπτέμβριο για την επιστροφή στις τάξεις, το χρονικό διάστημα της αποχής θα ήταν έξι μήνες, κάτι που όπως επεσήμανε η κυρία Κεραμέως, κάνει κακό στα παιδιά σε πολλούς τομείς, όχι μόνο εκπαιδευτικούς αλλά και ψυχολογικούς.

Σε ό,τι αφορά τα ολοήμερα σχολεία, εξήγησε πως θα παραμείνουν κλειστά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των Δημοτικών και στη συνέχεια θα υπάρξει επαναξιολόγηση της κατάστασης.

Κατά τα άλλα, η υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι είναι όλα έτοιμα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...