417
Η υπουργός Παιδείας στη συνέντευξή της την Τρίτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ | YouΤube/ ΣΚΑΪ

Κεραμέως: Αν είχα παιδιά στο σχολείο, θα έτρεχα να τα εμβολιάσω

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2021, 12:00
Η υπουργός Παιδείας στη συνέντευξή της την Τρίτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ
|YouΤube/ ΣΚΑΪ

Κεραμέως: Αν είχα παιδιά στο σχολείο, θα έτρεχα να τα εμβολιάσω

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2021, 12:00

Την ώρα που σε σύνολο περίπου 800.000 self tests στα σχολεία, βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό 1.000 με 1.500 παιδιά (σύμφωνα με σχετική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου), η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κλήθηκε να απαντήσει τόσο στις ανησυχίες των γονέων (για το τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος ή κρουσμάτων στην τάξη των παιδιών τους), όσο και για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τα τμήματα, διευκρίνισε η  κυρία Κεραμέως, αν χρειαστεί, θα κλείνουν μεμονωμένα. Δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου, επανάλαβε για μία ακόμη φορά, ενώ στάθηκε σε δύο παράγοντες που διαφοροποιούν τη φετινή χρονιά σε σχέση με την περσινή: «Το εμβόλιο αλλάζει τα δεδομένα και είναι το πρώτο στοιχείο -τόνισε- ενώ το δεύτερο είναι το αυξημένο testing».

Ετσι, αν κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός στον ιό, οι συμμαθητές του στο τμήμα θα κάνουν επτά τεστ μέσα στην εβδομάδα.

«Ακολουθούμε τη διεθνή τάση. Τα παιδιά θα κάνουν εργαστηριακό τεστ, είναι ασφαλές. Πρέπει να είμαστε ευτυχείς που υπάρχει τόσο αυξημένος έλεγχος. Εβδομάδες συζητάγαμε για το πρωτόκολλο με τους ειδικούς», σημείωσε σχετικά η Νίκη Κεραμέως.

Σε ερώτηση, εξάλλου, για το αν το σχολείο θα είναι ελαστικό στο ζήτημα με τις απουσίες παιδιών σε περίπτωση κρούσματος, επειδή οι γονείς του φοβούνται να το στείλουν για μάθημα,  η υπουργός σημείωσε ότι δεν προβλέπεται χαλάρωση του συστήματος απουσιών.

Στο σημείο αυτό, η κυρία Κεραμέως απηύθυνε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, λέγοντας ότι αν είχε η ίδια παιδιά σε ηλικία που πήγαιναν σχολείο, θα τα εμβολίαζε άμεσα:

«Απευθύνομαι σε κάθε γονέα. Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή, θα έτρεχα να τα εμβολιάσω. Ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι για τα παιδιά που δεν είναι εμβολιασμένα. Πρέπει να τα προστατέψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για μία ακόμη φορά, τέλος, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι αποτελεί προτεραιότητα η διά ζώσης λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων. «Στόχος μας είναι η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας αλλά και η παροχή εκπαίδευσης. Οφείλουμε σαν Πολιτεία να προσφέρουμε και τα δύο», τόνισε.

Οσον αφορά τη δυνατότητα εγκατάστασης εμβολιαστικών κέντρων στα σχολεία (όπως προβλέπεται για τα ΑΕΙ της χώρας) η υπουργός απάντησε πως είναι κάτι που βρίσκεται υπό συζήτηση, ωστόσο είναι περίπλοκο, καθώς για τον εμβολιασμό των μαθητών χρειάζεται γονική συναίνεση.

Απάντηση στον ευερέθιστο αρχιμανδρίτη

«Οι κανόνες που ισχύουν στο σχολείο, ισχύουν για όλους», ήταν το σχόλιο που επεφύλαξε η υπουργός για την επεισοδιακή αντίδραση του αρχιμανδρίτη (εδώ) στον αγιασμό του ΓΕΛ στο Αμύνταιο.

Κληθείσα να σχολιάσει το περιστατικό στο Αμύνταιο, η κυρία Κεραμέως θέλησε να υπογραμμίσει ότι η μάσκα για την είσοδο στις τάξεις είναι υποχρεωτική και ισχύει για όλους ανεξαιρέτως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...