272
Ο δράστης (στο μέσον) εξέρχεται του αυτοφώρου, με αστυνομική συνοδεία | INTIMEnews/ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καταδίκαστηκε στο Αυτόφωρο ο 44χρονος για τους πυροβολισμούς έξω από το Εφετείο

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2017, 14:57
Ο δράστης (στο μέσον) εξέρχεται του αυτοφώρου, με αστυνομική συνοδεία
|INTIMEnews/ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καταδίκαστηκε στο Αυτόφωρο ο 44χρονος για τους πυροβολισμούς έξω από το Εφετείο

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2017, 14:57

Χθες Παρασκευή ο 44χρονος είχε σκορπίσει τον τρόμο έξω από Εφετείο, όταν τελειώνοντας δηλώσεις του στην τηλεοπτική κάμερα μετά την αναβολή της δίκης για την δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα, σε ζωντανή μετάδοση.

Σήμερα Σάββατο καταδικάστηκε από το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο, καθώς τον έκρινε ένοχο για άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία, ενώ μετέτρεψε την κατηγορία της αντίστασης σε απείθεια και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 2 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ με τριετή αναστολή.

Η ξαδέλφη του κατηγορουμένου δήλωσε έκπληκτη από την αντίδραση του, λέγοντας στο δικαστήριο: «Ξαφνικά ακούω μπαμ μπαμ, βλέπω ένα χέρι ψηλά να πυροβολεί. Εμεινα άναυδη, του είπα “τι έκανες;”. Μετά έφυγε».

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι αυτή ήταν μια κίνηση για να εκδηλώσει τον θυμό του, επειδή τόσα χρόνια μετά δεν έχουν βρει τη σορό του Μάριου.

«Δώσαμε όρκο στο στρατό να προστατεύουμε την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια. Τα όπλα τα σεβόμαστε στην Κρήτη. Το είχα όταν πηγαίναμε στους γάμους. Με την πράξη μου αυτή ήθελα να δηλώσω τον θυμό μου. Τον Μάριο ψάχνουμε 5 χρόνια να τον βρούμε. Περιμέναμε μία δικαιοσύνη, να μάθουμε πού είναι ο Μάριος».

Οπως είπε, με την πράξη του αυτή δεν εξέφρασε αντίδραση του στους δικαστές για την αναβολή της δίκης, αλλά για την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση.

«Δεν τα έβαλα με τους δικαστές, έκαναν τη δουλειά τους, αλλά η ξαδέλφη μου δεν έχει κάπου να ανάψει ένα καντήλι για το κοπέλι της. Το τσαντάκι δεν το έβαλα μέσα στο χώρο του Εφετείου. Δεν προέβαλα αντίσταση, απλώς δεν ήθελα να πέσω κάτω. Αν ήθελα να κάνω κάτι άλλο είχα το χρόνο. Ήθελα να παραδοθώ», κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...