356
Αστυνομικοί και προσωπικό υγείας υποδέχονται τους επιβάτες που αποβιβάζονται από το κρουαζιερόπλοιο | REUTERS

Καραντίνα τέλος για τους επιβάτες του Diamond Princess – Εφτασαν τα 621 τα κρούσματα στο πλοίο

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2020, 10:37
Αστυνομικοί και προσωπικό υγείας υποδέχονται τους επιβάτες που αποβιβάζονται από το κρουαζιερόπλοιο
|REUTERS

Καραντίνα τέλος για τους επιβάτες του Diamond Princess – Εφτασαν τα 621 τα κρούσματα στο πλοίο

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2020, 10:37

Οι επιβάτες του «Diamond Princess» άρχισαν την Τετάρτη να αποβιβάζονται στη Γιοκοχάμα, από το κρουαζιερόπλοιο πάνω στο οποίο έχουν επιβεβαιωθεί 621 κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό.

Περίπου 500 επιβάτες που δεν είχαν συμπτώματα, οι εξετάσεις των οποίων ήταν αρνητικές και δεν είχαν επαφή με φορείς του ιού COVID-19, άρχισαν να κατεβαίνουν, αφού πέρασαν οι 14 ημέρες της καραντίνας τους στην Ιαπωνία.

«Είμαι ανακουφισμένος. Θέλω να ησυχάσω», δήλωσε σε δημοσιογράφους ένας 77χρονος Ιάπωνας. Πώς ήταν η ζωή στο πλοίο; «Ανετη», απάντησε.

Πολλά λεωφορεία του δήμου της Γιοκοχάμα και ταξί περίμεναν για να μεταφέρουν σε διάφορους προορισμούς τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου.

Ορισμένοι κοντοστάθηκαν και στράφηκαν προς το τεράστιο πλοίο για να απευθύνουν έναν ύστατο χαιρετισμό σε αυτούς που παραμένουν σε αυτό, οι οποίοι ανταπέδιδαν τη χειρονομία από τα μπαλκόνια.

Το κρουαζιερόπλοιο από ψηλά, με τον προστατευμένο θάλαμο που έστησαν οι αρχές για την αποβίβαση των επιβατών

Στο κρουαζιερόπλοιο, σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα, κοντά στο Τόκιο, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν έπαψε να πολλαπλασιάζεται από τις αρχές του Φεβρουαρίου. Το Diamond Princess έγινε έτσι η μεγαλύτερη εστία του ιού εκτός ηπειρωτικής Κίνας: τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονταν σε τουλάχιστον 621 την Τετάρτη, με την Ιαπωνία να δέχεται επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την καραντίνα.

Ο οδηγός και συνοδηγός ενός λεωφορείου, με προστατευτικές στολές, περιμένουν επιβάτες από το κρουαζιερόπλοιο

Η διαδικασία αποβίβασης των υπολοίπων επιβατών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Οσοι επιβάτες έχουν μολυνθεί θα διακομιστούν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργό Υγείας. Το πλήρωμα θα τεθεί εκ νέου σε καραντίνα, αφού αποβιβαστεί ο τελευταίος επιβάτης.

Στο μεταξύ, στην Κίνα, ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε το φράγμα των 2.000 και τα κρούσματα τα 74.000. Ο αριθμός αυτός των νέων κρουσμάτων που επαληθεύτηκαν την Τρίτη (1.749) είναι ο χαμηλότερος από τον περασμένο μήνα. Πέρα από την επαρχία Χουμπέι, που αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε για 15η συνεχόμενη ημέρα στα 56.

Περίπου 900 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε άλλες χώρες του κόσμου, ανάμεσά τους έξι θανατηφόρα, σε Γαλλία, Ιαπωνία, Φιλιππίνες, Ταϊβάν από ένα και δύο στο Χονγκ Κονγκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...