314
Τα μέτρα προστασίας του προσωπικού στο νοσοκομείο της Γουχάν είναι τα καλύτερα δυνατά, αλλά δεν προστατεύουν από τον θανατηφόρο ιό... | China Daily via REUTERS

Νεκρός και ο διευθυντής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γουχάν

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 08:17
Τα μέτρα προστασίας του προσωπικού στο νοσοκομείο της Γουχάν είναι τα καλύτερα δυνατά, αλλά δεν προστατεύουν από τον θανατηφόρο ιό...
| China Daily via REUTERS

Νεκρός και ο διευθυντής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γουχάν

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 08:17

Ο διευθυντής του κυριότερου νοσοκομείου της Γουχάν, της μεγαλούπολης της επαρχίας Χουμπέι της κεντρικής Κίνας, η οποία είναι το επίκεντρο της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, υπέκυψε και αυτός στην ασθένεια.

Την Τρίτη η κινεζική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) έφυγε από τη ζωή ο Λιου Τζιμίνγκ, ο διευθυντής του νοσοκομείου Γουτσάνγκ, ο οποίος είχε μολυνθεί από τον ιό.

Μετά τον θάνατο του γιατρού Λι Ουενλιάνγκ, που αποκάλυψε το ξέσπασμα της επιδημίας για να αντιμετωπίσει την μήνιν των Αρχών που προσπάθησαν να τον εμποδίσουν, είναι το δεύτερο τρόπον τινά αναγνωρίσιμο θύμα της νόσου.

Οπως και με τον θάνατο του Λι, υπήρξε σύγχυση στους κινεζικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Λιου.

Αρχικά η επαρχιακή Επιτροπή Υγείας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στην επαρχία Χουμπέι ανήρτησε στο Διαδίκτυο την πληροφορία ότι ο Λιου πέθανε. Λίγο αργότερα όμως, σε νέα ανάρτηση, έγραψε ότι είναι ακόμη ζωντανός. Η Επιτροπή δεν έχει κάνει άλλη ανάρτηση μετά την ανακοίνωση από την κρατική τηλεόραση για τον θάνατο του γιατρού.

Ανώτερος υγειονομικός αξιωματούχος δήλωνε την Παρασκευή ότι 1.716 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό και έξι από αυτούς έχουν πεθάνει.

Εν τω μεταξύ, ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία ανήλθε σε 1.868 ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, αυξημένος κατά 98 από την Κυριακή.

Στη συντριπτική πλειονότητά τους, οι θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο της επιδημίας, όπου αναφέρθηκαν 93 νεκροί, οι 72 εκ των οποίων στη μεγαλούπολη Γουχάν.

Σε όλη την επικράτεια, εντοπίστηκαν 1.886 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, αριθμός που αυξάνει το σύνολο των κρουσμάτων στην Κίνα μέχρι στιγμής σε 72.436.

Εκτός της Χουμπέι, οι κινεζικές αρχές κατέγραψαν τρεις θανάτους στην επαρχία Χενάν και από έναν θάνατο στις επαρχίες Χεμπέι και Χουνάν.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, ο αριθμός των κρουσμάτων πνευμονίας εκτός της Χουμπέι μειώθηκε για 14η συνεχόμενη ημέρα σε 79, ενώ την 3η Φεβρουαρίου, για παράδειγμα, είχαν καταγραφεί 890.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...