343
| Arctic Unstad Surf

Κάνοντας σέρφινγκ στο πιο παγωμένο σημείο του πλανήτη

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2019, 22:13

Κάνοντας σέρφινγκ στο πιο παγωμένο σημείο του πλανήτη

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2019, 22:13

Στη Νορβηγική Θάλασσα, κάτω από τον Αρκτικό κύκλο, κάθε χρόνο, την άνοιξη, μαζεύονται μερικοί παλαβοί που έχουν αποφασίσει πως δεν τους φτάνει να κάνουν σέρφινγκ όπως οι… υπόλοιποι άνθρωποι και θέλουν να ανεβούν πίστα δυσκολίας.

Περισσότεροι από χίλιοι σέρφερ ταξιδεύουν κάθε χρόνο στο Ούνσταντ, στα νησιά Λόφοτεν, στο νορβηγικό βορρά, κάνοντας το όνειρό τους πραγματικότητα: να καβαλήσουν ένα τεράστιο κύμα όχι πάνω σε κοραλλιογενείς υφάλους, αλλά ανάμεσα σε… παγόβουνα.

Σε ένα τοπίο που είναι από τα πιο όμορφα της Σκανδιναβίας και τα νερά δεν παγώνουν ποτέ, κάποιοι θαρραλέοι άντρες και γυναίκες σκέφτονται… out of the box και δοκιμάζουν την εμπειρία του σέρφινγκ α λα αρκτικά.

Το Ούνσταντ, στα νησιά Λόφοτεν, στο νορβηγικό βορρά

Φυσικά, αν είναι μια φορά δύσκολο να κάνεις σέρφινγκ στους 10 και 15 βαθμούς άνω του μηδενός, σε μια παραλία της Χαβάης ή της Πορτογαλίας, σκεφτείτε πόσο πιο δύσκολο είναι να ισορροπήσετε πάνω σε νερό με μέση θερμοκρασία -10 βαθμούς, που γίνονται -25 αν προσθέσουμε και τον παγωμένο αέρα που χτυπάει το κορμί.

Για τον λόγο αυτόν και οι φανατικοί του σέρφινγκ φροντίζουν να φορούν την πιο ζεστή στολή τους προτού βουτήξουν στα αφιλόξενα νερά με μοναδική θέα τις χιονοσκεπείς βουνοκορφές και τα φιόρδ.

«Είναι μια εμπειρία να είσαι στην Αρκτική και να κάνεις σέρφινγκ, κάτι εντελώς διαφορετικό από κάθε άλλο μέρος του κόσμου. Εδώ το σέρφινγκ θυμίζει περισσότερο… στρατιωτική αποστολή, γιατί με τόσο κρύο δεν μπορείς έτσι απλά να πας στη θάλασσα και να βουτήξεις, πρέπει να είσαι 100% προετοιμασμένος», εξηγεί ο Tόμι Όλσεν, ιδιοκτήτης της Arctic Unstad Surf.

Αν οι σέρφερ σε άλλα σημεία του πλανήτη προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να συναντήσουν καρχαρίες την ώρα του σέρφινγκ, εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς οι πιθανές συναντήσεις περιλαμβάνουν (στην καλύτερη) φώκιες και (στην χειρότερη) όρκες.

Εννοείται, και το υπέροχο Βόρειο Σέλας…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...