318
Η σέλφι του Λιθουανού «σόλο» επιβάτη Σκιρμάντας Στριμαΐτις είναι όλα τα λεφτά | Skirmantas Strimaitis via CNN

Κεσάτια για τα Boeing 737 MAX 8: πτήση με έναν μόνο επιβάτη!

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2019, 16:15
Η σέλφι του Λιθουανού «σόλο» επιβάτη Σκιρμάντας Στριμαΐτις είναι όλα τα λεφτά
|Skirmantas Strimaitis via CNN

Κεσάτια για τα Boeing 737 MAX 8: πτήση με έναν μόνο επιβάτη!

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2019, 16:15

Οταν ο κύριος Σκιρμάντας Στριμαΐτς έκανε κράτηση σε μια πτήση για τη βόρεια Ιταλία, δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα ήταν ο μόνος επιβάτης στο αεροπλάνο.

Αλλά ο Λιθουανός υπήκοος, ο οποίος είχε προγραμματίσει να πετάξει από το Βίλνιους στο Μπέργκαμο για ένα ταξίδι σκι στις 16 Μαρτίου, βρέθηκε προ εκπλήξεως, όταν ανακάλυψε ότι είχε ένα ολόκληρο Boeing 737-MAX 8 για τον εαυτό του, διόλου περίεργο αν αναλογιστεί κανείς ότι τους τελευταίους έξι μήνες, δύο αεροσκάφη ίδιου τύπου συνετρίβησαν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 338 άνθρωποι. Πλέον τα Boeing 737-ΜΑΧ 8 παραμένουν καθηλωμένα.

Οι συνταξιδιώτες του στο αεροπλάνο, χωρητικότητας 189 θέσεων, ήταν οι δύο πιλότοι και τα πέντε μέλη πληρώματος καμπίνας. Ο Στριμαΐτις υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πάει καλά όταν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Βίλνιους κατά τη διάρκεια του check in τον ενημέρωσαν «ότι το πλήρωμα τον περιμένει».

Αφού ρώτησε γιατί τον περιμένουν με τόση αγωνία καθώς ήταν στην ώρα του μην έχοντας καθυστερήσει λεπτό, ο Στριμαΐτις πληροφορήθηκε ότι ήταν ο μοναδικός επιβάτης του αεροσκάφους.

Το ταξιδιωτικό γραφείο Novaturas επιβεβαίωσε στο CNN Travel ότι ναύλωσε πτήση από το Μπέργκαμο στο Βίλνιους για μια ομάδα πελατών την ίδια ημέρα. Για να αποφύγουν να επιστρέψουν με άδειο αεροσκάφος, οι υπεύθυνοι της εταιρείας αποφάσισαν να θέσουν προς πώληση εισιτήρια για το ταξίδι στο Μπέργκαμο. Ο Λιθουανός ήταν ο μοναδικός που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της εταιρείας.

«Το πλήρωμα στην αρχή φάνηκε να βρίσκεται σε σύγχυση», δήλωσε ο Λιθουανός. «Ίσως ήταν μια νέα εμπειρία και γι ‘αυτούς».

Μετά την απογείωση, οι αεροσυνοδοί προχώρησαν κανονικά με την επίδειξη ασφαλείας, ενώ κατά τη διάρκεια της πτήσης επικρατούσε απόλυτη ησυχία. «Ο πιλότος στο τέλος της πτήσης με ευχαρίστησε για την προτίμησή μου» δήλωσε ο Στριμαΐτις, ολοκληρώνοντας έτσι πανηγυρικά, μια αξέχαστη εμπειρία.

Φυσικά, δεν πρόκειται για την πρώτη περίπτωση που ο επιβάτης ταξιδεύει ολομόναχος. Η Κάρον Γκριβ ήταν η μοναδική επιβάτης πτήσης της εταιρείας Jet2 από τη Γλασκώβη στην Κρήτη το 2017. Η σκωτσέζα συγγραφέας ανάρτησε φωτογραφία στο Twitter, λέγοντας ότι «ένιωσε σαν VIP».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...