188
Τέτοιες... τιμές προς τον τραγουδιστή θα πρέπει να σταματήσουν | © Intime p.a.

Κανόνες κορονοϊού και στα μπουζούκια: λουλούδια στα πόδια του-της αοιδού, όχι στο πρόσωπο

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2020, 12:55
Τέτοιες... τιμές προς τον τραγουδιστή θα πρέπει να σταματήσουν
|© Intime p.a.

Κανόνες κορονοϊού και στα μπουζούκια: λουλούδια στα πόδια του-της αοιδού, όχι στο πρόσωπο

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2020, 12:55

Η εποχή του κορονοϊού φέρνει νέα «ήθη και έθιμα» και στα μπουζούκια (τα οποία άνοιξαν και πάλι τις πύλες τους για το κοινό στο πλαίσιο της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων).

Σύμφωνα με τον υγιεινολόγο, λέκτορα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κώστα Ντελέζο, τα κέντρα διασκέδασης θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες είτε είναι ανοιχτός ο χώρος είτε κλειστός. Στον ανοιχτό το χώρο είναι ευκολότερα διαχειρίσιμα τα πράγματα. Πολλά από αυτά τα μαγαζιά είναι κλειστά. Το μπαρ δεν λειτουργεί, δεν έχουμε όρθιους θαμώνες», δήλωσε κ. Ντελέζος στην τηλεόραση του OPEN.

Οπως διευκρίνισε, σε κάθε τραπέζι επιτρέπονται έξι καρέκλες.

«Καναπέδες (οπως στις περισσότερες πίστες της Αθήνας) δεν υπάρχουν, μόνο τραπέζια με καρέκλες», επεσήμανε.

Διευκρίνιση δόθηκε απο τον υγειονολόγο και για τη γνωστή συνήθεια της ρίψης λουλουδιών, ως ένδειξη λατρείας στον τραγουδιστή του μαγαζιού.

«Θα συνεχίσουν να υπάρχουν», είπε ο κ.Ντελέζος, αλλά πλέον θα πρέπει να τα ρίχνουν στα πόδια των τραγουδιστών και όχι στο πρόσωπο.

Χρήσιμη επισήμανση ακόμη, ότι «ο χορός στην πίστα δεν επιτρέπεται», γιατί όπως σημείωσε ο υγειονολόγος, «ο ιός είναι εδώ, μας το θυμίζει συνέχεια», ακόμα και στο λεγόμενο «δεύτερο πρόγραμμα» των νυχτερινών κέντρων.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...