232
φωτ. αρχείου | INTIMEnews

Κακοκαιρία: Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια και απέραντο… πάρκινγκ οι δρόμοι στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2023, 10:02
φωτ. αρχείου
|INTIMEnews

Κακοκαιρία: Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια και απέραντο… πάρκινγκ οι δρόμοι στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2023, 10:02

Προβλήματα στους δρόμους της Αττικής και τις θαλάσσιες συγκοινωνίες λόγω των θυελλωδών νοτιάδων που πνέουν στα πελάγη, έφερε το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από το βράδυ της Δευτέρας τη χώρα.

Σύμφωνα με το meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 07:30 το πρωί έχουν καταγραφεί στη Δυτική Ελλάδα.

Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου υπήρξε πιθανότητα βροχόπτωσης καθώς και οι σταθμοί όπου καταγράφηκε βροχόπτωση κατά το διάστημα 06:55 – 07:10 της Τρίτης 10/01.

Στο Λεκανοπέδιο μποτιλιαρισμένοι είναι οι περισσότεροι δρόμοι που οδηγούν το κεντρο της πρωτεύουσας. Το πρωί της Τρίτης τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνταν στον Κηφισό και τη Λεωφόρο Κηφισίας όπου οι οδηγοί έπρεπε να είναι οπλισμένοι με υπομονή.

Σε ισχύ, όπως προαναφέρθηκε, λόγω θυελλωδών ανέμων που κατά τόπους φθάνουν ακόμη και τα 9 Μποφόρ, είναι το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας

Συγκεκριμένα, από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ τα δρομολόγια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Δεμένα παρέμειναν όλα τα πλοία στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστές παραμένουν επίσης η πορθμειακές γραμμές Πάχη Μεγάρων – Φανερωμένη Σαλαμίνας και Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...