166
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνομιλία στο περιθώριο του Eurogroup | sooc

Καμπανάκι από Ρέγκλινγκ για τα «ανοιχτά ζητήματα» – Στο επόμενο Eurogroup οι επιστροφές ομολόγων

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2019, 07:44
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνομιλία στο περιθώριο του Eurogroup
|sooc

Καμπανάκι από Ρέγκλινγκ για τα «ανοιχτά ζητήματα» – Στο επόμενο Eurogroup οι επιστροφές ομολόγων

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2019, 07:44

Αν και δεν υπήρχαν ζητήματα που αφορούσαν την Ελλάδα στο Eurogroup που έγινε χθες Δευτέρα, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ προειδοποίησε ότι η Αθήνα πρέπει να διευθετήσει κάποια «ανοιχτά ζητήματα» ως τη δημοσίευση της δεύτερης έκθεσης της μεταμνημονιακής εποπτείας.

«Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους θεσμούς και τα ανοιχτά ζητήματα είναι συγκεκριμένα», είπε ο Κλάους Ρέγκλινγκ. Πρόσθεσε ότι «γνωρίζουμε ότι οι ελληνικές Αρχές εργάζονται πολύ σκληρά. Ομως δεν μπορώ να σας απαντήσω σήμερα τι θα γίνει στο επόμενο Eurogroup».

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα χρονικά περιθώρια για να γίνει αυτό είναι μάλλον στενά. Η έκθεση προγραμματίζεται να δημοσιευτεί στις 27 Φεβρουαρίου.

Στο επόμενο Eurogroup θα κριθεί και η επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs) για φέτος, ύψους 1 δισ. ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ΕΚΤ και την Ευρώπη επικρατεί δυσαρέσκεια για τις κυβερνητικές προτάσεις όσον αφορά την πρώτη κατοικία και τα κόκκινα δάνεια, γιατί ενισχύεται έτσι η κουλτούρα των κακοπληρωτών και όχι το τραπεζικό σύστημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...