196
Η φάλαινα είχε μήκος 20 μέτρα και βάρος 70 τόνους | Antonino Maresca AMP Punta Campanella/Handout via REUTERS

Ιταλία: Μυστήριο με την τεράστια φάλαινα που βρέθηκε νεκρή στη Νάπολη

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2021, 22:34
Η φάλαινα είχε μήκος 20 μέτρα και βάρος 70 τόνους
|Antonino Maresca AMP Punta Campanella/Handout via REUTERS

Ιταλία: Μυστήριο με την τεράστια φάλαινα που βρέθηκε νεκρή στη Νάπολη

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2021, 22:34

Τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο μια φάλαινα, την οποία εντόπισαν προ ημερών δύτες στο λιμάνι του Σορέντο, κοντά στη Νάπολη, αναζητούν οι ιταλικές Αρχές.

Το κήτος, με βάρος 70 τόνους και μήκος 20 μέτρα, είναι η μεγαλύτερη πτεροφάλαινα που έχει βρεθεί νεκρή στη Μεσόγειο.

Πιθανόν να πέθανε από ιλαρά, μια ασθένεια η οποία απειλεί τις φάλαινες όταν, εξαιτίας της ρύπανσης, έχει εξασθενήσει το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Η αποσύνθεση προκάλεσε τη συσσώρευση αερίων στο στομάχι της φάλαινας τα οποία το έβγαλαν στην επιφάνεια. Από εκεί οι δύτες τη ρυμούλκησαν προς τη Νάπολη όπου την εξέτασαν επιστήμονες.

Η φάλαινα στο λιμάνι του Σορέντο, όπου την εντόπισαν ιταλοί δύτες | Antonino Maresca AMP Punta Campanella/Handout via REUTERS

Την περασμένη Τετάρτη, μία ημέρα πριν εντοπιστεί το πτώμα, είχε θεαθεί μια νεαρότερη φάλαινα να κολυμπά στο λιμάνι. Το ζώο φαινόταν ανήσυχο και χτυπούσε πάνω στην αποβάθρα με το σώμα του, προκαλώντας τραύματα που αιμορραγούσαν.

Πάντως, όπως γράφουν οι Times, οι δύτες δεν πιστεύουν ότι το νεκρό ζώο ήταν μητέρα της νεαρότερης φάλαινας, η οποία εξαφανίστηκε.

Υπολογίζεται ότι στη Μεσόγειο ζουν περί τις 3.000 πτεροφάλαινες, το δεύτερο μεγαλύτερο σε μέγεθος είδος μετά τις γαλάζιες φάλαινες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...