• Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου μας παρουσιάζει το... Κίνημα του Μανικιούρ

    O Παναγιώτης Σταμπουλίδης δεν είναι ένας τυχαίος της εγχώριας κυβερνητικής γραφειοκρατίας. Είναι τρόπον τινά ένα από τα πρόσωπα των ημερών, καθότι ως γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, ξέρει τι θα ανοίξει και πώς ανοίξει εν μέσω πανδημίας και lockdown –άλλωστε έχει συμμετάσχει και σε ενημερώσεις του υπουργείου Υγείας, είναι πλέον και τηλεοπτικός.

     

    Ο κ. Σταμπουλίδης, όμως, δεν είναι ένας απλός ειδήμων επί του εμπορίου. Είναι καθώς φαίνεται και ένας διεισδυτικός παρατηρητής της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης της χώρας. Ενας γεμάτος κατανόηση αναλυτής της γυναικείας ψυχοσύνθεσης. Και είναι πλέον ο πνευματικός πατέρας ενός πολιτικού φαινομένου που, καλώς ή κακώς, ορίζει την εποχή μας: είναι ο νονός του «Κινήματος του Μανικιούρ» (θα μπορούσε να είναι και ΚΙ.ΜΑΝ. και να ζορίσει δημοσκοπικά το ΚΙΝΑΛ της Φώφης).

     

    Ο κ. Σταμπουλίδης έδωσε συνέντευξη στη διαδικτυακή εφημερίδα Political και στον Γιώργο Ευγενίδη και στην εύλογη ερώτηση αν ήταν τόσο μείζον να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες μανικιούρ και πεντικιούρ, ο κ. Σταμπουλίδης απάντησε:

     

    «Είναι συμπληρωματικό μέτρο του καλλωπισμού. Νομίζω ότι και αυτό θα συμβάλει στην ψυχολογική ανάταση του γυναικείου πληθυσμού. Σεβαστήκαμε την επιθυμία που κόντεψε να γίνει κίνημα αυτές τις μέρες. Είναι ένας κλάδος που τον έχουμε μετρήσει. Επίσης, είχαμε πληροφορίες και στοιχεία ότι αυτό θα ενέτεινε την παραοικονομία και ενδεχομένως τη διασπορά του ιού από την κυκλοφορία από σπίτι σε σπίτι επαγγελματιών του κλάδου. Ορθώς η κυβέρνηση παρενέβη και έδωσε λύση σε αυτό το θέμα».

     

    Από τα λεγόμενα του κ. Σταμπουλίδη φαίνεται ότι η κυβέρνηση είτε υπέκυψε στο ΚΙ.ΜΑΝ. είτε το κατέπνιξε εν τη γενέσει του – ο καθένας διαλέγει τη δική του εκδοχή.

     

    Και φαίνεται ότι παρά τα λεγόμενα του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, η κυβέρνηση δεν άνοιξε τα νυχάδικα για τη μαύρη εργασία, αλλά κυρίως επειδή είναι ένας κλάδος που τον έχουν «μετρήσει» και επειδή έπρεπε να σεβαστούν μια επιθυμία που έγινε κίνημα…

  • Οταν ο Θεοχάρης κάνει πρωταθλητισμό... πτωμάτων

    Δεν είναι η πρώτη φορά που Χάρης Θεοχάρης, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΔ και υπουργός Τουρισμού, κάνει μια, κατά το κοινώς λεγόμενο, γκάφα.

     

    Στις αρχές του καλοκαιριού, ο Γεραπετρίτης και ο Δένδιας έτρεχαν για να διορθώσουν αστοχίες του υπουργείου Τουρισμού με τη λίστα των χωρών από τις οποίες θα δεχόμασταν τουρίστες (αχ!), όταν κοντέψαμε να έχουμε διπωματικά επεισόδια.

     

    Τώρα, όμως, μια αποστροφή της ομιλίας του στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, τον περιγράφει ως βουλευτή χωρίς ενσυναίσθηση, ως έναν ακόμη υπουργό που πανηγυρίζει επειδή έχουμε λιγότερους θανάτους από άλλες χώρες, ως έναν πολιτικό που μετράει πτώματα. Και έχουμε πάνω από 3.600 τέτοια…

     

    «Για το αν είμαστε σε καλή θέση με ρωτάτε. Στην τριακοστή θέση στους θανάτους είναι η χώρα μας στην Ευρώπη. Στην τριακοστή. Σε μια ζηλευτή θέση. Δεν θα θέλαμε ούτε έναν θάνατο», είπε σε ένα σημείο της ομιλίας του, απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

     

    «Ζηλευτή» θέση στους θανάτους. Ειπώθηκε από υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης. Στον ιερό χώρο της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

     

    Αυτή η φράση του δεν έκανε μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ έξαλλο, αλλά έβγαλε τον κ. Θεοχάρη και στα «μανταλάκια» ακόμα και του φιλοκυβερνητικού Τύπου.

     

    Χαρακτηριστικά τα όσα έγραψε ο «Στέντωρ» στην «Καθημερινή»:

     

    «Το 2015, όταν πολιτεύτηκα για πρώτη φορά με το Ποτάμι, ο Χάρης Θεοχάρης είχε το άλλοθι ότι δεν ήταν πολιτικός. Ηταν αγνός τεχνοκράτης, άμαθος στα κόλπα του επαγγέλματος. Αργότερα, άφησε το κόμμα Θεοδωράκη για να στήσει το δικό του κόμμα, ντοπαρισμός από τα λιβανίσματα του οπαδικού μεταρρυθμισμού. Οταν το ίδιο το κόμμα που είχε συνιδρύσει τον διέγραψε, είχε πάλι το άλλοθι της ερασιτεχνικής αθωότητας.

     

    Πέντε χρόνια βουλευτής και ενάμιση χρόνο υπουργός Τουρισμού, ο Θεοχάρης είπε χθες ότι “η θέση της Ελλάδας, που είναι τριακοστή στους θανάτους, είναι ζηλευτή”». Επιδιδόμενος σε πρωταθλητισμό πτωμάτων, ο Θεοχάρης δεν ήταν (μόνο) κανιβαλικά άκομψος. Ηταν όπως όταν μπήκε στην πολιτική. Απολίτικος, αλλά όχι πια άπειρος. Δοκιμασμένα άμπαλος».

  • Η Kapa Research ανακαλύπτει ότι οι περισσότεροι αρνητές του εμβολίου είναι σε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Βελόπουλο

    Μια κομματική (ψυχ)ανάλυση των Ελλήνων απέναντι στο εμβόλιο του κορονοϊού μάς προσέφερε η Kapa Research, η οποία έκανε μια πανελλαδική έρευνα (4-7 Δεκεμβρίου, με συμμετοχή 1.010 ατόμων) και επιχείρησε να συνδέσει την πρόθεση ψήφου με την πρόθεση εμβολιασμού.

     

    Στην πρόθεση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, «θετικό» δηλώνει το 43% των Ελλήνων, «πιο επιφυλακτικό» το 27% και «αρνητικό» το 27%. Μάλιστα, σημειώνεται πως πιο θετικοί απέναντι στο εμβόλιο είναι οι άνδρες ηλικίας άνω των 55 ετών.

     

    Οι ψηφοφόροι της ΝΔ σε ποσοστό 61% δηλώνουν θετικοί, ενώ εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής που (ως νέο κόμμα της λογικής;) φτάνει το 67%. Αρνητικό δηλώνει ένα 17% των ψηφοφόρων της κυβέρνησης και μόλις ένας στους 10 ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ.

     

    Αυτοί που εμφανίζονται αρνητικοί –πέρα από τους ψηφοφόρους του Κυριάκου Βελόπουλου, που το γράφει στο μέτωπό του ο άνθρωπος ότι είναι κατά του εμβολίου– είναι οι ψηφοφόροι της Αριστεράς: ΣΥΡΙΖΑ (σε ποσοστό 28%), ΚΚΕ (32%) και ΜέΡΑ25 (39%) –και αυτά παρότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει υποσχεθεί ότι θα εμβολιαστεί δημόσια.

     




text
  • Με τον ΠΑΟ στο Βερολίνο! Μακάρι και με τον Ολυμπιακό!


    7 Μαΐου 2024, 23:20