• Ο Κασσελάκης δηλώνει στην Κατερίνα Καινούργιου «ξεκάθαρος», αλλά αρνείται να μιλήσει για τον Σπηλιωτόπουλο: «Δεν σχολιάζω τα του οίκου μου»

    Πέντε ημέρες. Τόσες άντεξε ο Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μακριά από την τηλεοπτική συχνότητα του Alpha –ή τόσες άντεξε το κανάλι χωρίς να προβάλει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ετσι, μετά τη συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή «Αυτοψία», την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Κασσελάκης βγήκε το πρωί της Μ. Τρίτης στην εκπομπή «Super Κατερίνα», με την Κατερίνα Καινούργιου.

     

    Και εκεί είπε πολλά ο κ. Κασσελάκης, όπως πχ ότι επικοινώνησε –όχι που δεν θα το έκανε– με τον Γιάννη Καλλιάνο τον βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΔ που τόση πολιτική φασαρία έχει κάνει επειδή έχασε τον πατέρα του – «δεν θα το έλεγα. Του είπα πως από την πλευρά μου είναι εμπιστευτικό, το κάνω σε ανθρώπινο επίπεδο. Όντως του είπα τα συλλυπητήρια μου», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που και τα κάνει εμπιστευτικά και τα δημοσιοποιεί.

     

    Είπε επίσης για το περίφημο θαύμα με τον σταυρό στην κολυμπήθρα, ότι τελικά δεν είναι θαύμα. «Ούτε εγώ πιστεύω ότι έγινε θαύμα, είναι μία ρομαντική ιστορία», υποστήριξε. «Μία ομολογία πίστης, είναι ένα βίωμα, είναι κάτι με το οποίο έχω μεγαλώσει, μεγάλωσα με μια πίστη, με μια εμπειρία σε αυτό το μοναστήρι που με συνόδευσε σε όλη μου τη ζωή, γιατί να είμαστε δήθεν;», διερωτήθηκε, λογικά με κάποιο αυτοαναφορικό τρόπο.

     

    Αλλά το πιο ενδιαφέρον σημείο ήταν όταν κλήθηκε να απαντήσει για τη σύμπραξή του με τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, τον άλλοτε βουλευτή και υπουργό της Νέας Δημοκρατίας –που κατά τα άλλα, κατά το αφήγημα του κ. Κασσελάκη είναι κακό κόμμα, έχει 500 εκατ. ευρώ δάνεια κλπ.

     

    «Δεν σχολιάζω είτε πρόκειται για συμβούλους, για εργαζομένους της Κουμουνδούρου, όπως θες πες το. Δεν σχολιάζω τα του οίκου μου» επέμεινε ο κ. Κασσελάκης ο οποίος βέβαια έσπευσε να συμπληρώσει «τα πιστεύω μου είναι ξεκάθαρα και όλος ο κόσμος τα ξέρει».

     

    Τώρα, το πώς όλα είναι «ξεκάθαρα», αλλά τα «του οίκου του» δεν τα σχολιάζει, είναι ένα πρόβλημα, αλλά ίσως να το ξεκαθαρίσει στην επόμενη παρουσία του στον Alpha –δεν θα αργήσει άλλωστε.

  • Ο Καρατζαφέρης ξεμπροστιάζει τον Βελόπουλο και τον Κασσελάκη

     

    Η επόμενη ιστορία μας συνδέεται με έναν τρόπο με την προηγούμενη, με την έννοια ότι οι πρωταγωνιστές συνδέονται. Βλέπετε το 2000 ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος ήταν και οι δύο στη ΝΔ. Μετά λοιπόν από μια φωτογράφιση του κ. Σπηλιωτόπουλου στο περιοδικό «Γυναίκα» με μπουρνούζι και την ήττα της ΝΔ στις εκλογές εκείνης της χρονιάς, ο κ. Καρατζαφέρης αποκαλέσει «Σαλώμη» τον τότε εκπρόσωπο της ΝΔ και είχε διαγραφεί από το κόμμα –για να ιδρύσει ύστερα από λίγους μήνες, τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑΟΣ).

     

    Τώρα ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι στον «οίκο» του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ ο κ. Καρατζαφέρης, στα 77 του πια, είναι ένας απόστρατος της πολιτικής που δίνει αραιά και πού συνεντεύξεις, όπως αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα που έδωσε στον Δημήτρη Δανίκα στο «Πρώτο Θέμα».

     

    Συνομιλώντας, λοιπόν, με τον κ. Δανίκα στο «49» του Κολωνακίου, ο κ. Καρατζαφέρης κλήθηκε αρχικά να μιλήσει για την πολιτική κληρονομιά του, με ένα λογοτεχνικό δάνειο μάλιστα: τον τίτλο του έργου του Αρθουρ Μίλερ «Ηταν όλοι τους παιδιά μου».

     

    «Δυστυχώς», αποκρίθηκε, για τα πολιτικά παιδιά του. Και «δυστυχώς», διότι, όπως εξήγησε, υπάρχει η «καλή» και η «κακή» πλευρά.

     

    «Υπάρχει μια καλή πλευρά, που είναι ο Αδωνις (Γεωργιάδης), ο Θάνος (Πλεύρης), ο Μάκης (Βορίδης). Και υπάρχει και μια άλλη πλευρά για την οποία δεν είμαι και πολύ περήφανος», είπε ο ιδρυτής του ΛΑΟΣ.

     

    Στην κακή πλευρά κατέταξε τον Βασίλη Στίγκα των Σπαρτιατών –«τον είχα διώξει από το κόμμα το 2010 λόγω του ότι ήταν λίγο τσαμπουκάς» – και τον Κυριάκο Βελόπουλο της Ελληνικής Λύσης, για τον οποίο είπε τα χειρότερα: «Για να γίνει κάποιος αρχηγός πρέπει να έχει τα συστατικά του Π.Ε.Χ.Η.: Παιδεία, Ευφυΐα, Χαρακτήρα, Ηθος. Ο Βελόπουλος έχει το ένα από αυτά, την ευφυΐα. Δεν έχει τα άλλα, ως εκ τούτου δεν κάνει γι’ αυτό τον ρόλο», είπε χαρακτηριστικά.

     

    Είπε και για τον κ. Κασσελάκη ο κ. Καρατζαφέρης και δεν τα είπε όμορφα.

     

    «Είναι σαν να βάζαμε, ξέρω γω, τη Φαίη Σκορδά να γίνει αρχηγός της αντιπολίτευσης. Δεν του χρειάζεται η φαιδρότητα. Γιατί και ο Κασσελάκης είναι έξυπνος. Εχει περάσει κάποια σχολεία – με τη βοήθεια βέβαια της μητέρας του, η οποία ήταν καθηγήτρια. Σαφώς είναι σταρ, αλλά πολλή φαιδρότητα. Η εικόνα που βλέπω αυτές τις ημέρες, να πηγαίνει μπροστά ο Κασσελάκης, με ό,τι σηματοδοτεί, και από πίσω ένας ναύαρχος με ένα στρέμμα γαλόνια και μια γειτονιά παράσημα να κάνει την ορντινάντσα, ε, είναι για πλάκα», τόνισε μεταξύ άλλων.

     




text
  • Αναψε το μάτι, έρχονται τα 35αρια… Ο χειμώνας θα γίνει πόθος


    20 Μαΐου 2024, 23:00