• Υπερβολές και σεξισμός από τον Κουτσούμπα στη Βουλή: Τα δίδακτρα αναγκάζουν φοιτήτριες να ψάχνουν sugar daddies

    Πολλά και ενδιαφέροντα έχουν ακουστεί στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

     

    Αλλα σοβαρά, όπως ας πούμε η κριτική του συνταγματολόγου, βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτη Δουδωνή, για το κατά πόσο παραβιάζεται το Σύνταγμα με το συγκεκριμένο νομοθέτημα –«η σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται», αναφέρει σαφώς το άρθρο 16 (παρ. 8).

     

    Και άλλα όχι και τόσο σοβαρά, όπως η θέση που διατύπωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος από το βήμα της Βουλής εξέφρασε τον φόβο ότι τα δίδακτρα θα οδηγήσουν τις φοιτήτριες σε ένα είδος πορνείας!

     

    Αφήνοντας να διαφανεί για μία ακόμη φορά ένας σεξισμός κυρίαρχος στη ρητορική και τη σκέψη του ΚΚΕ –οι άνδρες φοιτητές προφανώς δεν έχουν φόβο να εκπορνευτούν για τα δίδακτρα, μόνο οι φοιτήτριες θα το πάθουν– και με μια μικροαστική λογική του ’50 –από το «αμάρτησα για το παιδί μου», στο «αμάρτησα για το πτυχίο μου»– ο κ. Κουτσούμπας, αφού πρώτα είπε ότι «το νομοσχέδιο είναι πραγματικό έκτρωμα από την αρχή μέχρι το τέλος», άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας «ανέκδοτο» το σκανδιναβικό μοντέλο που προτείνει η Χαριλάου Τρικούπη.

     

    «Ούτε οι Σκανδιναβοί δεν σας πιστεύουν, έχουν και αυτοί πικροί πείρα», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας λέγοντας ότι (στη Σουηδία) η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν «sugar daddies» για να καλύψουν τις σπουδές τους. Η επιβολή διδάκτρων, είπε χαρακτηριστικά ο σύντροφος γραμματέας, οδηγεί «ακόμα και σε αυτή τη σαπίλα, νέες κοπέλες, φοιτήτριες, να οδηγούνται να αναζητούν sugar daddies για να χορηγήσουν τις σπουδές τους, με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά. Τα ξέρετε…» προσέθεσε.

     

    Οπως τα ήξεραν και στην… Κούβα, όταν ο σύντροφος Φιντέλ έλεγε ότι υπάρχει μεν πορνεία, αλλά τουλάχιστον οι κουβανές πόρνες έχουν πτυχίο πανεπιστημίου.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Ειδικό μενού Τσικνοπέμπτης στη Βουλή στη συζήτηση για τα ΑΕΙ: Σεφταλιές, μπουγιουρντί, κοκορέτσι, κεμπάμπ...

    Πέρα βέβαια από τις αντιπαραθέσεις, σε σοβαρό ή και όχι τόσο σοβαρό επίπεδο, για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, στη Βουλή προετοιμάστηκαν καθώς και φαίνεται και για μια άλλη μεγάλη μάχη: αυτή της τάβλας λόγω Τσικνοπέμπτης –διότι και η πολιτική περνάει από το στομάχι.

     

    Ετσι, το εντευκτήριο του κοινοβουλίου διαμόρφωσε ένα ειδικό μενού για την Τσικνοπέμπτη: σεφταλιές, μπουγιουρντί, κοκορέτσι, κεμπάμπ, συκωταριά αρνίσια τηγανιά, καλαμάκια κοτόπουλου, παστουρμαδοπιτάκια, αρνί στη γάστρα, τζατζίκι, τυροκαυτερή.

     

    Οπως ενημέρωσε ο δημοσιογράφος του «Βήματος», Νίκος Χασαπόπουλος, ο οποίος ανήρτησε και το μενού της Τσικνοπέμπτης στα social media, τα πιάτα ημέρας επιμελήθηκε η σεφ της Βουλής Κωνσταντίνα Μητσοτάκη.

     

  • Ο Ανδρουλάκης θέλει να πάρει με μεταγραφή τον Ζαγοράκη στο ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές

    Για την αγωνία του Νίκου Ανδρουλάκη να φτιάξει ένα ευρωψηφοδέλτιο της προκοπής τα γράφαμε και τις προάλλες –με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στάσιμο, δεν είναι ότι κάνουν και ουρά οι σοβαροί υποψήφιοι.

     

    Αλλά επειδή πλέον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, φαίνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σκέφτεται, αν όχι out of the box, σίγουρα κάποιους φίλους του. Και ένας εξ αυτών είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης, βετεράνος της μπάλας (αρχηγός της Εθνικής του Euro 2004), ο οποίος υπήρξε μεν ευρωβουλευτής της ΝΔ από το 2014, ως επιλογή, τότε, του Αντώνη Σαμαρά, αλλά δεν άφησε και τις καλύτερες των εντυπώσεων και μπορεί τώρα να πάρει μεταγραφή.

     

    Τη σχετική είδηση δημοσιοποίησε η στήλη «Big Mouth» του powergame.gr, που έγραψε ότι ο κ. Ζαγοράκης έχει αποκλειστεί από το γαλάζιο ψηφοδέλτιο και δέχεται πιέσεις από τον κ. Ανδρουλάκη.

     

    «Από μια καλή ΠΑΣΟΚική πηγή που βρίσκεται πολύ κοντά (πιο κοντά δεν πάει) στον Ανδρουλάκη αργά χθες το βράδυ πληροφορήθηκα ότι υπάρχει επίσημη πρόταση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προς τον απερχόμενο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Θοδωρή Ζαγοράκη, προκειμένου να συμμετάσχει στο “πράσινο” ευρωψηφοδέλτιο. Αν και ο αρχηγός της θρυλικής ομάδας του Euro δείχνει σχεδόν εξοργισμένος από την απόφαση αποκλεισμού του από τον πρόεδρο Μητσοτάκη και παρά τη στενή φιλική σχέση που διατηρεί με τον πρόεδρο Νίκο, όπως μαθαίνω επιφυλάχτηκε για να δώσει απάντηση. Ωστόσο, επειδή δεν θέλει να παραδώσει τα όπλα, δεν αποκλείω να τον δούμε εκ νέου υποψήφιο για την Ευρωβουλή», έγραψε η διαδικτυακή στήλη του ομίλου των «Παραπολιτικών».

     

    Τώρα, αν με τον κ. Ζαγοράκη γίνεται της προκοπής το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είναι άλλο θέμα…

     




text
  • Ας κάνουν κουράγιο οι μη Ολυμπιακοί. Θα τους περάσει. Σε μερικά χρόνια


    30 Μαΐου 2024, 11:39