• Ο Δούκας διόρισε τον γιο του Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρέα Παπανδρέου Jr, στον Εθνικό Κήπο

    Υποτίθεται ότι ένα από τα ατού του Χάρη Δούκα στην υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων ήταν ότι μπορούσε να είναι η απάντηση στην οικογενειοκρατία, η οποία ως γνωστόν ηγεμονεύει στην ελληνική δημόσια ζωή: η σύγκρισή του, ως άφθαρτου και αυτόφωτου καθηγητή του ΕΜΠ, με τον Κώστα Μπακογιάννη, εγγονό Πρωθυπουργού, γιο υπουργού και ανιψιό Πρωθυπουργού, ήταν για κάποιους ψηφοφόρους καταλυτική.

     

    Ομως μία από τις πρώτες ενέργειες του κ. Δούκα στον δημαρχιακό θώκο μοιάζει να υπηρετεί αυτήν ακριβώς την πολιτική παράδοση της οικογενειοκρατίας: ο εκλεγμένος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δήμαρχος Αθηναίων διόρισε στην εταιρεία «Εθνικός Κήπος – Μητροπολιτικό Πράσινο ΑΕ» τον Ανδρέα Παπανδρέου Jr., δισέγγονο του πρώην Πρωθυπουργού, Γεωργίου Παπανδρέου, εγγονό του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην Πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου, και γιο του πρώην Πρωθυπουργού, πρώην προέδρου και νυν βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου.

     

    Ο Jr είναι μια ξεχωριστή περίπτωση της πολιτικής δυναστείας των Παπανδρέου. Είναι 42 ετών και είναι γιος του κ. Παπανδρέου από τον πρώτο του γάμο με την Εύα Ζησιμίδου.

     

    Σπούδασε στο Αμερικανικό Κολέγιο, πήγε στη Βοστώνη για σπουδές Οικονομικών Επιστημών, αλλά δεν του άρεσαν, το εγκατέλειψε και πήγε στη Σουηδία, να σπουδάσει Κοινωνιολογία. Ούτε αυτό του άρεσε και δύο χρόνια αργότερα πήγε στο Λονδίνο για σπουδές του στις Διεθνείς Σχέσεις, στο Κεντ. Στην Ελλάδα επέστρεψε, αλλά πήγε στα Χανιά, για να κάνει μεταπτυχιακό στο πρότυπο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο (ΜΑΙΧ).

     

    Εκεί βρήκε αυτό που του άρεσε –δεν τον αδικεί κανείς, η Κρήτη μια χαρά είναι για να την περνάς και μέχρι να διοριστεί από τον κ. Δούκα ως επικεφαλής της δημοτικής εταιρείας που θα ασχολείται με τα του Εθνικού Κήπου (και του Λόφου του Φιλοπάππου), εκεί έμενε.

     

    Επίσης, ασχολείται με τον βελονισμό με τις εναλλακτικές θεραπείες και διδάσκει… μελισσοβελονισμό (πρόκειται για βελονισμό με κεντριά μελισσών σε αρθρώσεις του σώματος, πρακτική που σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι οπαδοί αυτών των μεθόδων βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ ενεργοποιεί και ρυθμίζει το ανοσοποιητικό).

     

    Πριν ασχοληθεί με τον βελονισμό, δούλεψε για κάποιο διάστημα στην εταιρεία Apivita, ενώ διετέλεσε για λίγο καιρό διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία που διαχειρίζεται τη Λίμνη Βουλιαγμένης.

     

    Πολλά αστεία μπορούν να ειπωθούν, ένα που ακούστηκε ήταν για τους περίφημους «κηπουρούς» του ΓΑΠ. Ας αρκεστούμε στο ότι τώρα ο κ. Παπαναδρέου Jr θα είναι και κοντά στη Βουλή, να βλέπει και τον μπαμπά του που κρατά ακόμα την οικογενειακή «επιχείρηση», την πολιτική.

     

    ΥΓ. Ο κ. Δούκας με ανακοίνωσή του, είπε ότι δεν διόρισε κανέναν, αλλά τα μέλη του ΔΣ του Εθνικού Κήπου εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο και είναι άμισθα.

  • Ο Τάιλερ Μακμπέθ ανακοίνωσε ότι θα παντρευτούν με τον Στέφανο Κασσελάκη το καλοκαίρι στην Ελλάδα

    Στο ημερήσιο δελτίο παραγωγής τηλεοπτικού περιεχομένου και κουτσομπολιού από τον Στέφανο Κασσελάκη, να πούμε ότι ο Τάιλερ Μακμπέθ, σύντροφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε συνέντευξη στο Star και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Τσαμούρη, μιλώντας για το τώρα και το μετά της ελληνικής εμπειρίας.

     

    Ο Τάιλερ Μακμπέθ επανέλαβε ότι θέλει να προσφέρει εθελοντικά στη χώρα μας, στον χώρο της υγείας, τον οποίο γνωρίζει ως νοσηλευτής.

     

    Στην ερώτηση για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και για αν σκέφτεται να παντρευτεί και στην Ελλάδα με τον κ. Κασσελάκη –έχουν ήδη παντρευτεί στη Νέα Υόρκη–, ο Τάιλερ Μακμπέθ απάντησε:

     

    «Είναι ένα εξαιρετικό βήμα, στη σωστή κατεύθυνση για την Ελλάδα. Βεβαίως, υπάρχει ακόμα έδαφος που πρέπει να καλυφθεί. Το νομοσχέδιο δεν ήταν εξαιρετικά συμπεριληπτικό, για παράδειγμα για τα δικαιώματα των τρανς». Πρόσθεσε όμως ότι «σχετικά με την πρόοδο, με την έννοια της ισότητας» πρόκειται για εξαιρετική ευκαιρία.

     

    Σχετικά με το αν θα παντρευτεί με τον κ. Κασσελάκη και στην Ελλάδα –έγινε ένας γάμος στις ΗΠΑ τον περασμένο Οκτώβριο–, η απάντησή του ήταν: «Ναι! Το σκεφτόμαστε. Θα το κάνουμε, εδώ στην Ελλάδα, το καλοκαίρι».

     

    Οσον αφορά τις φήμες ότι το ζευγάρι αγόρασε σπίτι στο Κολωνάκι, ο Τάιλερ Μακμπέθ απάντησε αρχικά ότι δε θα ήθελε να απαντήσει σε φήμες. Αλλά πρόσθεσε: «Ο στόχος μας είναι να έχουμε ένα μόνιμο σπίτι εδώ στην Ελλάδα, μακροπρόθεσμα. Όταν μας δόθηκε αυτή η ευκαιρία για τον Στέφανο, αυτό που είχαμε στο μυαλό μας ήταν να ζήσουμε εδώ για πάνω από δέκα χρόνια. Τουλάχιστον».

     

    Εκανε και πολιτικό σχόλιο ο σύζυγος του κ. Κασσελάκη:

     

    «Πιστεύω ότι (ο ΣΥΡΙΖΑ) θα πάει καλά στις επικείμενες εκλογές. Νομίζω ότι ο μόνος λόγος που αυτό είναι έστω θέμα συζήτησης από ανθρώπους που ρωτούν “τι θα γίνει αν δεν”, είναι τα σενάρια που υπήρξαν για το κόμμα. Αλλά, θεωρώ ότι μετά την εξέλιξη και τις αλλαγές που συνέβησαν το Σαββατοκύριακο, θα υπάρξει ένα σαφώς πιο θετικό αποτέλεσμα για το κόμμα και μια πιο συγκεντρωμένη νοοτροπία – λογική για το πως έχει δημιουργηθεί το κόμμα. Πιστεύω ότι από τώρα μέχρι και τις εκλογές, θα δείτε θετικές εξελίξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ικανότητά του να πετύχει στις εκλογές. Η συμβουλή μου προς τον Στέφανο συγκεκριμένα θα είναι να συνεχίσει να είναι ο εαυτός του. Βρέθηκε σε αυτή τη θέση επειδή ήταν ο εαυτός του».




text
  • Δείτε τις φωτογραφίες από την πτήση της Singapore και δεν πρόκειται ποτέ να πετάξετε χωρίς να φοράτε τη ζώνη σε όλο το ταξίδι


    21 Μαΐου 2024, 20:30