• Η Ανησυχητική Φωτογραφία της Ημέρας #0004: Ο Πρωθυπουργός κάνει «φατσούλες» στις selfies

    Εκ πρώτης όψεως μοιάζει αστείο: τη μια στιγμή τα μέλη της Βουλής των εφήβων μιλάνε από το βήμα της Βουλής σαν συνταξιούχοι πολιτικοί και την αμέσως επόμενη, σα να πρόκειται για το κοινό ενός talent show, σπεύδουν ομαδόν για μια selfie με όποιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο βρουν εύκαιρο.

    Διότι ναι μεν αποτελεί βαρόμετρο αναγνωρισιμότητας ενός πολιτικού (σ.σ.: και μέτρο της διείσδυσής του στη νέα γενιά) το πλήθος των εφήβων βουλευτών που μαζεύεται γύρω του για μια selfie αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα και εξαργύρωση στην κάλπη.

    Πάντως, σύμφωνα με έγκυρες μαρτυρίες, αν και ο νυν Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δεν πλησίασε καν τις ουρές για μια selfie που είχε προκαλέσει στην περσινή Βουλή των Εφήβων η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας δημιούργησε ένα μικρό χαμό.

    Οπότε την ίδια στιγμή που ο Νίκος Φίλης συζητούσε σοβαρά για τα θέματα των θρησκευτικών, των παρελάσεων και της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών που του έθεσαν οι έφηβοι βουλευτές υπερασπιζόμενοι τις πιο συντηρητικές δυνάμεις τις κοινωνίας, ο Πρωθυπουργός προτίμησε να ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο και να δώσει στο πλήθος ό,τι ζητάει: Αντί να αναλωθεί σε συζητήσεις πόζαρε κάνοντας «φατσούλες». Δίνοντας στους αυριανούς συναδέλφους του ένα πολύτιμο μάθημα: ότι οι ψηφοφόροι εκτιμούν περισσότερο αυτόν που τους καλοπιάνει και τους κάνει τις χάρες χωρίς να τους ζαλίζει με δύσκολες ιδεολογικές συζητήσεις.

  • Ο ενθουσιασμός του Ευκλείδη όταν βλέπει ποδοσφαιρικά κασκόλ

    Ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας με την απαραίτητη εξάρτυση του κυπελούχου που ενθουσίασε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο
    Ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Μάριο Σεντίνο με την απαραίτητη εξάρτυση του κυπελούχου που ενθουσίασε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

    Η πανηγυρική εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών της Πορτογαλίας Μάριο Σεντίνο στο Eurogroup με ένα κασκόλ εθνικής ποδοσφαιρικής του ομάδας δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο τον γνωστό ποδοσφαιρόφιλο έλληνα ομόλογό του. Οπως μας πληροφορεί ο Βηματοδότης «μόλις τον είδε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πετάχτηκε από τη θέση του διέσχισε την αίθουσα, τον αγκάλιασε και τον φίλησε, δίνοντάς του ταυτόχρονα και συγχαρητήρια».

    Φυσικά, δεν παρέλειψε να βάλει και λίγο «ελληνικό χρώμα» στους πανηγυρισμούς λέγοντάς του με καμάρι: «με ελληνικό σχέδιο, αλλά Σάντος νικήσατε την Γαλλία και κατακτήσατε το κύπελλο, ένα μεγάλο μπράβο».

    Φαινόταν δε, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, τόσο χαρούμενος που εάν φορούσε αυτός το κασκόλ της Πορτογαλίας θα νόμιζαν ότι ο Τσακαλώτος είχε κατακτήσει από μόνος του το ευρωπαϊκό κύπελλο. Πάντως στη συνέχεια όταν κόπασαν οι πανηγυρισμοί οι δύο εκπρόσωποι του Νότου (σ.σ.: η Πορτογαλία ήταν στην ατζέντα της βραδιάς…), Τσακαλώτος και Σεντίνο, πήγαν να πουν δύο λόγια παρηγοριάς στον χαμένο υπουργό της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.

  • Στον Βασίλη Λεβέντη «δεν αρέσουν οι φωνασκίες»...

    Ομολογουμένως οι εξομολογήσεις του Βασίλη Λεβέντη περι «θαυμασμού του Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπό του» και περι του σημειωματαρίου όπου καταγράφει τα «αποστάγματα του Λεβέντειου Λόγου» έκλεψαν την παράσταση τις προηγούμενες μέρες. Με αποτέλεσμα να περάσει απαρατήρητη μια αποστροφή του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων στη ροή της συζήτησης.

    Οταν ο Τάκης Χατζής παρατηρεί ότι πολλές φορές, όταν βρίσκεται στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος εγκαταλείπει την «ρητορική νιρβάνα της διδασκαλίας» για να τσακωθεί με μερικούς ο Βασίλης Λεβέντης συμφωνεί διότι «δεν του αρέσουν οι φωνασκίες».

    Ναι, πρόκειται για τον ίδιο Βασίλη Λεβέντη που θυμόμαστε όλοι επί μια 20ετία να δίνει ρεσιτάλ από τη συχνότητα του καναλιού του με τις κατάρες που εκτόξευε και τα τόσο χαρακτηριστικά ξεσπάσματά του που κορυφώνονταν με επιτάχυνση αγωνιστικού αυτοκινήτου.

  • Ο Πάνος Καμμένος υπέδειξε τον «ένοχο» του tweet Top-Gun

    • Το διαβόητο tweet του Πάνου Καμμένου που τον έκανε να «δώσει» τον γιό του...
      Το διαβόητο tweet του Πάνου Καμμένου που τον έκανε να «δώσει» τον γιό του…

    Τελικά δεν μπόρεσε να αποφύγει τις εξηγήσεις για το ομολογουμένως ανησυχητικό (σ.σ.: από πολλές απόψεις…) tweet που ο ΥΠΕΘΑ (σ.σ.: για τους φίλους «Alpha Bravo»…) ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό και στο οποίο απεικονίζεται με τη βοήθεια photoshop ως Κέλι Μακ Γκίλις να γέρνει νωχελικά στον ώμο του Αλέξη Τσίπρα / Τομ Κρούζ δίπλα στο motto «εκεί ψηλά με τους καλύτερους των καλύτερων».

    Και ποιόν κατονόμασε ως υπεύθυνο για το συγκεκριμένο tweet; Μα τον γιο του, τον οποίο έδωσε στεγνά προκειμένου ο Alpha Bravo να περισώσει την αξιοπιστία του και την σοβαρότητά του.

    Και επειδή προφανώς δεν αναφέρεται στον μεγαλύτερο γιό του που σπουδάζει στη Βοστόνη, υποδεικνύει ως ένοχο κάποιον από τους τρεις μικρότερους που είναι ανήλικοι. Οι οποίο κατάφεραν να βρουν τον κωδικό του κινητού του, να εντοπίσουν την φωτογραφία που είχε αποθηκευμένη κάπου (σ.σ.: προφανώς του άρεσε πολύ) και να την ανεβάσουν στο twitter.

    Με άλλα λόγια είτε ο ανήλικος «ένοχος» είναι ιδιοφυΐα περί των ηλεκτρονικών είτε ο Πάνος Καμμένος ελπίζει στην ευπιστία των οπαδών του.

  • Οι εθιμοτυπικές κατηγορίες Πολάκη στα «βοθροκάναλα»...

    • Screenshot 2016-07-12 09.38.42

    Εχει γίνει πλέον κάτι σαν έθιμο όπου εμφανίζεται ο Παύλος Πολάκης: διαμαρτυρόμενοι διακόπτουν τις ομιλίες με γιουχαΐσματα και στη συνέχεια ο ίδιος καταγγέλλει τα «βοθροκάναλα της διαπλοκής» σαν υπαίτιους.

    Ετσι ακριβώς συνέβη και στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη το απόγευμα της Δευτέρας στην οποία ομιλητές ήταν ο Γραμματέας του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας και ο «πολύς» αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

    «Οσοι διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο παίζουν το παιχνίδι της διαπλοκής, της δεξιάς και των ΜΜΕ» είπε (σ.σ.: κλασσικά…) ο κ. Ρήγας, ενώ ο κ. Πολάκης από την πλευρά του κατάφερε να συμπεριλάβει όπως πάντα μέσα σε 28 λέξεις τα «βοθροκάναλα της διαπλοκής» (σ.σ.: αλίμονο…) το «νερό στον μύλο του Μητσοτάκη» και το «σύστημα που ψυχορραγεί και θα ψοφήσει», ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τους διαμαρτυρόμενους ως ταξικούς προδότες (σ.σ.: ήταν μέλη της επιτροπής αγώνα κατά των Μνημονίων…) αφού βοηθούν με τις διαμαρτυρίες τους τους αντιπάλους.

    Μάλιστα προς επίρρωσιν των παραπάνω, τα επανέλαβε μετά και στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «ΥΓ.: το κακοστημένο show 9  (εννιά ολογράφως ) μελών της ΛΑΕ να στήσουν αντισυγκέντρωση για να τους προβάλλουν τα βοθροκάναλα της διαπλοκής εστέφθη από (sic) πλήρη ΑΠΟΤΥΧΙΑ …»

    Για να διαβάσετε παλιότερες Βαβέλ κάντε κλικ εδώ




text
  • Παρών ο Τσίπρας στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου. Κρίμα που θα λείπει ο Παπανώτας


    19 Απριλίου 2024, 10:50