• «Πέναλτι, τρίποντο ή γλίστρα;» - Οταν ο Ανδρουλάκης σνόμπαρε τον Τσίπρα

    Ηταν ίσως το πιο ενδιαφέρον σημείο στο συνέδριο της «Ναυτεμπορικής» που είχε τίτλο «Ελληνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα: Προκλήσεις και Ευκαιρίες σε Ενα Aπρόβλεπτο Μέλλον» και έγινε στο Ζάππειο: όχι οι ομιλίες, αλλά το τραπέζι στο οποίο έτυχε να βρεθούν, πριν ανεβούν στο βήμα, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, η πρώην Επίτροπος της ΕΕ, Αννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

     

    Αυτή η συνύπαρξη έδωσε μερικά ενδιαφέροντα στιγμιότυπα, όπως τη συνομιλία που είχαν ο κ. Σταϊκούρας με τον κ. Τσίπρα, δεδομένου ότι ο μεν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε, λίγο αργότερα, «άδικη χώρα» την Ελλάδα, ο δε υπουργός Οικονομικών χλεύασε στη Βουλή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις αναρτήσεις του στο Twitter.

    Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο ήταν η συνάντηση του κ. Ανδρουλάκη με τον κ. Τσίπρα, δεδομένου ότι οι δύο υποτίθεται ότι θα φτιάξουν την προοδευτική διακυβέρνηση –ή, έστω, έτσι ονειρεύεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Οπως φάνηκε στα τηλεοπτικά πλάνα του Star, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέφυγε να χαιρετήσει διά χειραψίας τον κ. Τσίπρα, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάταια προσπάθησε να του ανοίξει κουβέντα με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα που είχε ο κ. Ανδρουλάκης με το πόδι του.

     

    «Δεν ήταν πέναλτι, ήταν τρίποντο» ακούστηκε να λέει, για να σπάσει τον πάγο ο κ. Τσίπρας. Αλλά ο κ. Ανδρουλάκης τον έκοψε: «Τίποτε, γλίστρα ήταν». Αυτά. Από μακριά και αγαπημένοι…

  • Ο Οικονόμου εγκαινίασε το podcast της ΝΔ με τίτλο «Το είπατε. Το κάνατε;»

    Οσοι αμφιβάλλουν ότι μύρισε εκλογές –όχι εσκεμμένα, ίσως επειδή πέρασαν πρόσφατα Covid-19 και έχουν απώλεια όσφρησης– ήρθε το πρώτο podcast της ΝΔ να το ξεκαθαρίσει: Το κυβερνών κόμμα εγκαινίασε την Τετάρτη μια νέα μορφή επικοινωνίας με τους πολίτες με μια σειρά συνεντεύξεων που έχουν τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Το είπατε. Το κάνατε;»

     

    Σε αυτή την ερώτηση θα κληθούν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες στον κύκλο συνεντεύξεων που εγκαινίασε η Νέα Δημοκρατία, με πρώτο μάλιστα καλεσμένο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

     

    Ο κ. Οικονόμου, που είναι και βουλευτής Φθιώτιδας, μίλησε για τα fake news, για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των πολιτών και για το τι θα δούμε μέχρι την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προκηρύξει εθνικές εκλογές.

     

    Οχι ότι γίναμε σοφότεροι από το παρθενικό αυτό podcast, αλλά και μόνο ότι κάποιοι υπουργοί θα πρέπει να απαντήσουν αν όντως έκαναν αυτά που είχαν πει ότι θα κάνουν, μας δίνει μια ιδέα για το τι θα ακολουθήσει, μέχρι κάποια στιγμή ο Πρωθυπουργός να πει ότι παραμύρισε εκλογές και να τις προκηρύξει.

  • Ο Γεραπετρίτης μιλά για εκλογές «κοντά στο τέλος της τετραετίας»

    Μένουμε στα περί «μυρωδιάς» εκλογών –δεν το είπαμε εμείς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ξεκίνησε– και περνάμε στη συνέντευξη που έδωσε την Τετάρτη ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα.

     

    Ο κ. Γεραπετρίτης, λοιπόν, παρουσίασε στη δημόσια συζήτηση περί εκλογών τον όρο «κοντά στο τέλος της τετραετίας».

     

    Συγκεκριμένα και ερωτηθείς για τα εκλογικά σενάρια, ο υπουργός Επικρατείας ξεκίνησε την απάντησή του από την κοινή διαπίστωση ότι «το 2023 είναι μια εκλογική χρονιά» (σώπα!) και μετά σημείωσε:

     

    «Η αίσθηση την οποίαν έχω και θέλω να σας την μεταφέρω με κάθε ειλικρίνεια και μετά λόγου γνώσεως, είναι ότι παραμένουμε πιστοί στο “εκλογές στο τέλος της τετραετίας” ή, τέλος πάντων, κοντά στο τέλος της τετραετίας. Δεν συντρέχει κανένας λόγος να μπούμε σε μια διαδικασία που θα προκαλέσει μία σημαντική αναστάτωση. Εκόντες άκοντες θα υποστούμε το σκόπελο της απλής αναλογικής, αλλά δεν παύει να δημιουργεί αναταραχή στη συνέχεια του κράτους. Δεν “ακούω” το επιχείρημα ότι, αφού κάποια στιγμή θα βρεθούμε απέναντι σε εκλογές, να έρθουν νωρίτερα. Και τούτο γιατί είναι πολλές οι διακυβεύσεις, που έχουμε μπροστά μας», είπε, θυμίζοντας με έναν τρόπο το υπέροχο φιλμ φαντασίας του Βιμ Βέντερς, «Τόσο μακριά, τόσο κοντά».

     

    Διότι τι σημαίνει «κοντά» όταν μιλάμε για μια τόσο σχετική έννοια όσο ο χρόνος; Σε αστρικούς χρόνους το κοντά είναι μερικά εκατομμύρια έτη, σε όρους κυβερνητικής θητείας το «κοντά στο τέλος» μπορεί να είναι και μερικούς μήνες πριν…

     

    Τέλος πάντων, είπε και άλλα ενδιαφέροντα ο κ. Γεραπετρίτης στο «Ημερολόγιο» του κ. Τσίμα, μπορεί κανείς να τα ακούσει εδώ [απολαύστε υπεύθυνα]:

     




text
  • Στο μεταξύ για Πάσχα δεν υπάρχει όχι απλώς δωμάτιο, αλλά ούτε εισιτήριο


    20 Απριλίου 2024, 06:43