• Μπακογιάννης εναντίον Θεοδωρικάκου: «Τάκη, έχουμε πρόβλημα»

    Ηταν μια εποχή που ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Τάκης Θεοδωρικάκος ποζάριζαν αγαπημένοι, και οι δύο διακεκριμένοι «γαλάζιοι» και κομιστές του «νέου» στη διακυβέρνηση της χώρας –ο ένας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, ως νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων και ο άλλος ως κορυφαίος υπουργός, Εσωτερικών αρχικά και έπειτα Προστασίας του Πολίτη.

     

    Τώρα όμως φαίνεται ότι οι σχέσεις τους δεν είναι οι καλύτερες –σε βαθμό μάλιστα που ο κ. Μπακογιάννης να αποδομεί πολιτικά το αφήγημα τόσο του κ. Θεοδωρικάκου όσο και της κυβέρνησης συνολικά για «τάξη και ασφάλεια».

     

    Μιλώντας στη φιλόξενη ραδιοφωνική συχνότητα του ΣΚΑΪ, ο κ. Μπακογιάννης όχι μόνο επανέλαβε την ανάγκη για προληπτική, ενεργή και διαρκή αστυνόμευση στην Αθήνα, που όπως περιέγραψε, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας, αλλά κατήγγειλε ότι ο κ. Θεοδωρικάκος δεν έχει ανταποκριθεί σε αίτημά του για συνάντηση εδώ και έναν μήνα.

     

    Ο κ. Μπακογιάννης είπε χαρακτηριστικά: «Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε».

     

    «Τον παρακαλώ εδώ και έναν μήνα να συναντηθούμε. Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων ξεκαθαρίζοντας:

     

    «Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θέλει να παίξει πολιτικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών και ο Πρωθυπουργός επίσης», προσέθεσε, προφανώς για να μη θεωρηθεί ότι το «Τάκη, έχουμε πρόβλημα», μπορεί να διαβαστεί και ως «Κυριάκο, έχουμε πρόβλημα».

     

    Το ενδιαφέρον είναι ότι στον κ. Μπακογιάννη, πάντως, απάντησαν «κύκλοι» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε ιδιαίτερα οξύ τόνο:

     

    «Απορίες προκαλεί η στάση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αντί να επικροτεί τις εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ο δήμαρχος φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις-“σκούπα” στη δημόσια τοποθέτησή του. Η επικοινωνία μεταξύ δήμου και υπουργείου υπάρχει και είναι διαρκής, με τον αρμόδιο υφυπουργό να συντονίζει τις ενέργειες που αποφασίζονται. Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο δήμαρχος; Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;».

     

    ΥΓ. Ακολούθησε και νέα ανακοίνωση –επίσημη αυτή τη φορά και όχι «κύκλων»– του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

     

    «Θα είναι χρήσιμο στον Δήμαρχο Αθηναίων να συμμετέχει από πιο κοντά στις επόμενες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών του παραεμπορίου και οποιουδήποτε παρανομεί. Εκτός αν πιστεύει ότι δεν είναι χρήσιμες αυτές οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας», ανέφεραν από το γρ. Τύπου του κ. Θεοδωρικάκου.

     

    Γενικά μια ωραία ατμόσφαιρα…

     

     

     

  • Μπάμπης Παπαδημητρίου: Οι τιμές των καυσίμων στα πρατήρια ανέβηκαν λόγω της επιδότησης του κράτους

    Σε άλλα νέα, ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΔ, δημοσιογράφος και οικονομολόγος Μπάμπης Παπαδημητρίου, βγήκε –στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ αυτός– και διατύπωσε την άποψη ότι για τις αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης το τελευταίο διάστημα φταίει η επιδότηση καυσίμων που όρισε η ίδια η κυβέρνηση την οποία στηρίζει.

     

    Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα», ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ σωστά έδωσε την επιδότηση, αλλά κατήγγειλε πως οι έμποροι, που κάνουν κι αυτοί «τη δουλειά τους», θα έπρεπε να είναι «λίγο πιο συμμαζεμένοι».

     

    «Του διυλιστηρίου τις τιμές, εγώ τις παρακολουθώ πολύ προσεκτικά. Ανέβηκαν 2-3 σεντς… Να περάσουμε αμέσως 10 σεντ στην κατανάλωση, σημαίνει ότι αρνούμαστε κάποιοι στο κύκλωμα εμπορίας να μειώσουμε τα περιθώρια κέρδους. Αρα, πολύ καλά έκανε ο Γεωργιάδης όταν είπε στους βενζινοπώλες “θα σας το μειώσω και θα το βάλω σε αγορανομική διάταξη το ποσοστό κέρδους”», είπε ο κ. Παπαδημητρίου, αποδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώς ότι τελικά η χιλιοδοξασμένη ελεύθερη αγορά, όχι μόνο δεν αυτορυθμίζεται, αλλά στρέφεται κατά του πολίτη.

  • Ο Σαμαράς εξυμνεί τις υψηλές τηλεθεάσεις του σίριαλ για τον Παΐσιο και αυτό είναι, λένε, καλό για τη ΝΔ

    Πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν για την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ – το γεγονός ότι ήταν μια ομιλία στην οποία ο πρώην Πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να περιγράψει-εξυμνήσει ως ενθαρρυντικό για την πορεία της χώρας μας ότι έκανε υψηλές τηλεθεάσεις το σίριαλ για τη ζωή του Αγίου Παϊσίου στο Mega.

     

    «Ζούμε, πράγματι, σε περίεργους καιρούς» είπε σε ένα χαρακτηριστικό σημείο της ομιλίας του στο Συνέδριο της ΝΔ ο κ. Σαμαράς, για να συμπληρώσει: «Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, παντού. Με απρόβλεπτες αναταράξεις… Γι’ αυτό και πολλοί συμπολίτες μας πιάνουν τον εαυτό τους να ταλαντεύεται ανάμεσα στην αισιοδοξία και την απελπισία.

     

    » Ναι, μας ενοχλούν πολλές από τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης. Αλλά μας δίνει ανακούφιση η αντοχή και η πίστη του λαού μας, στην πατρίδα και στις δυνάμεις της. Ναι, μας ενοχλούν όσοι θεωρούν “ντεμοντέ” κάθε εθνική ταυτότητα και επιδιώκουν η Ελλάδα, από χώρα να γίνει “χώρος”.

     

    » Αλλά μας εμπνέει ο Ελληνισμός της Διασποράς, που δακρύζει με τον εθνικό μας ύμνο και διαπρέπει σε κάθε γωνιά της γης. Ναι, μας εξοργίζουν τα αποτρόπαια εγκλήματα που κατακλύζουν κάθε μέρα την επικαιρότητα στην τηλεόραση, η ωμή βία, ο κυνισμός. Αλλά μας εγκαρδιώνει ότι εκατομμύρια Ελληνες παρακολουθούν, στην ίδια τηλεόραση, τη ζωή του Αγίου Παϊσίου».

     

    Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η θρησκόληπτη ομιλία περί Παϊσίου κρίθηκε με έναν τρόπο ως θετική για τη ΝΔ του νεωτεριστή Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ανάλυση στο «Θεωρείο» της «Καθημερινής» την Τρίτη, χαρακτηριστική:

     

    «Η πρώτη ανάγνωση λέει πως η ομιλία Σαμαρά ήταν “μήνυμα” και στον Μητσοτάκη. Η πιο ψύχραιμη, όμως, μπορεί να είναι διαφορετική. Το δεξί κέρας της παράταξης είναι “ανησυχο”. Νέοι σχηματισμοί ξεπηδούν από τα δεξιά. Η ομιλία λειτουργεί υπέρ της ΝΔ και τελικά υπέρ του Μητσοτάκη καθώς συγκρατεί κρίσιμα κοινά εντός παράταξης».

  • Ο Κικίλιας «απάντησε» στον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς

    Μια καλή πάσα πήρε ο Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Τουρισμού και βουλευτής Α’ Αθήνας της ΝΔ, από τον Μπένεντικτ Κάμπερματς, τον διάσημο βρετανό ηθοποιό.

     

    Ο Κάμπερμπατς εμφανίστηκε στο δημοφιλές σόου «Saturday Night Live» και με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας έστειλε ένα μήνυμα στη μαμά του, η οποία κάνει διακοπές στην Ελλάδα.

     

    «Θέλω να ευχηθώ “χρόνια πολλά” στη μαμά μου για τη Γιορτή της Μητέρας. Αλλά είναι στην Ελλάδα αυτές τις μέρες. Προσφέρθηκα να της κλείσω εισιτήρια στην πρώτη θέση για να γυρίσει πίσω και μου απάντησε: “Όχι, είμαι στην παραλία! Είσαι τρελός;”. Σ’ αγαπώ μαμά», είπε ηθοποιός.

     

    Ο κ. Κικίλιας δεν έχασε την ευκαιρία. Μοιράστηκε το βίντεο και απάντησε στον Κάμπερμπατς, καλώντας τον να επισκεφθεί και ο ίδιος την χώρα μας, εφόσον η μητέρα του δεν θα επιστρέψει σύντομα. Μάλιστα, αναφέρθηκε στις 63 πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα.

     

    «Ισως να σκεφτείτε να έρθετε κι εσείς στην Ελλάδα, καθώς, όπως φαίνεται, η μαμά σας δεν προβλέπεται να φύγει σύντομα. Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε 63 εβδομαδιαίες απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ», έγραψε στην ανάρτησή του ο υπουργός Τουρισμού.

     




text
  • Δεν θα συμμετάσχουν οι Σπαρτιάτες στις εκλογές, κόπηκαν από τον Αρειο Πάγο. Γενικώς πρέπει να κοπούν και είμαστε σε καλό δρόμο


    24 Απριλίου 2024, 17:04